miercuri 17 ianuarie 2018 7:49 pm
Download http://bigtheme.net/joomla Free Templates Joomla! 3
Acasa / Buzz / Asa prepari cei mai buni carnati pentru Craciun. Reteta pe care o faceau bunicii nostri
Vizioneaza TV Online

Asa prepari cei mai buni carnati pentru Craciun. Reteta pe care o faceau bunicii nostri

Magazin Online 

All for Romania
All for Romania – Stiri din Romania si Diaspora

Cârnaţii sunt un preparat specific sezonului de iarnă. În general, cârnaţii de casă se pregătesc după tăierea porcului.
Ingrediente

3 kg carne tocată de porc (s-a tocat pulpă şi fleică)
100 gr usturoi
1 mână sare mare
20 gr boia
15-20 gr piper
sare grunjoasă, bicarbonat şi puţin oţet pentru curăţat intestineSecretul cârnaţilor de porc constă în ingredientele de calitate, proporţiile corecte, maţele potrivite şi uscarea/afumarea lor corespunzătoare.

Carnea tocată trebuie să aibă destulă grăsime, nu tocaţi doar carne macră, cam 2/3 carne şi 1/3 grăsime să fie în compoziţie.

Intestinele folosite sunt cele subţiri de la porc sau puteţi folosi intestine gata cumpărate.

Cele de la porc se rad bine cu dosul lamei cuţitului până se elimina tot conţinutul şi apoi se spală cu apă fierbinte. Indiferent dacă folosiţi intestine cumpărate sau curăţate de voi pasul următor e să le puneţi în apă caldă cu sare, bicarbonat şi puţin oţet că să se dezinfecteze bine şi să se albească.

Se strivesc căţeii de usturoi şi se pun peste carnea tocată împreună cu sarea. Se frământă bine cu mâinile şi apoi se lasă cam 15 minute să se topească sarea.

Se adaugă boiaua şi piperul şi se mai frământă până la omogenizare.

Acum se gustă compoziţia: se ia o bucăţică de carne tocată şi puneţi limba pe ea că să simţiţi cât e de condimentată. În funcţie de propriul gust mai adăugaţi sare şi piper. Dar nu boia, prea multă boia va face cârnaţii amari!

sursa

Asa prepari cei mai buni carnati pentru Craciun. Reteta pe care o faceau bunicii nostri
Editor

Publicitate


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *