marți 20 februarie 2018 12:09 am
Download http://bigtheme.net/joomla Free Templates Joomla! 3
Acasa / News / SITUATII INCREDIBILE in ROMANIA. Dupa trecerea CONTRIBUTIILOR la ANGAJAT unii pot ramane FARA SALARII!
Adpres Market

SITUATII INCREDIBILE in ROMANIA. Dupa trecerea CONTRIBUTIILOR la ANGAJAT unii pot ramane FARA SALARII!

Salariații care au contracte de muncă cu timp parțial vor fi afectați dur de transferul contribuțiilor sociale de la angajator la angajat, dacă va fi menținută obligația plății contribuțiilor sociale la valoarea unui salariu întreg.

În această situație, ei vor înregistra pierderi substanțiale ale veniturilor nete, ajungându-se la situația în care salariații cu mai puțin de patru ore pe zi să înregistreze venituri nete negative, scrie avocatnet.ro.

Totuși, parlamentarii urmăresc corectarea acestei situații, prin respingerea Ordonanței de Guvern care obligă angajatorii să achite mai mult pentru contribuțiile la pensii (CAS) și sănătate (CASS) pentru salariații plătiți pentru un timp de muncă parțial.

Companiile cu salariați cu normă parțială sunt obligate să achite, în prezent, contribuții majorate pentru CAS și CASS, potrivit Ordonanței Guvernului nr. 4/2017. Astfel, angajații încadrați cu normă parțială sau cu plata în acord care câștigă lunar sub 1.450 de lei vor plăti contribuțiile amintite anterior la nivelul salariului minim brut pe economie.

După transferul contribuțiilor pentru CAS și CASS de la angajat la angajator se va ajunge în situația absurdă ca un angajat care are un contract de muncă pentru mai puțin de patru ore/zi să înregistreze, după reținerea la sursă a acestor contribuții, un venit salarial net negativ.

Sursa:realitatea.net

Post-ul SITUATII INCREDIBILE in ROMANIA. Dupa trecerea CONTRIBUTIILOR la ANGAJAT unii pot ramane FARA SALARII! apare prima dată în ReporterOnline.NET.

Play TV Online
Adpres Games - Jocuri Anti Stres


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *