Life Style

1 citat de al lui Franz Kafka, pe care trebuie să-l cunoască atât tinerii, cât și persoanele în vârstă

buburuza.ro   buburuza.ro

Am fost pur și simplu încântați de acest citat înțelept al lui Franz Kafka, scriitor austriac de origine evreiască.

Franz Kafka s-a născut pe 3 iulie 1883 în Praga, capitala Regatului Boemiei în timpul Imperiului Austro-Ungar, într-o familie de evrei așkenazi, fiu al comerciantului Hermann Kafka și al Juliei Kafka (Löwy).

În copilărie era considerat drept ciudat din cauza caracterului său. A avut de suferit foarte mult din cauza singurătății.

Limba sa maternă, în care a și scris mai târziu, a fost germana, vorbită în acea vreme de mai puțin de o cincime din populația orașului. Kafka a mai învățat de-a lungul vieții ceha, franceza, italiana și ebraica.

Lucrările sale se deosebesc printr-un stil unic. Scriitorul a abordat teme precum: alienarea, conflictul dintre tată și fiu, complexitatea absurdă a birocrației și imposibilitatea omului de a înțelege sensul propriei existențe.

La momentul actual Kafka este unul dintre cei mai citiți scriitori de limbă germană. Influența lui s-a extins decisiv asupra unor mișcări literare majore din perioada interbelică sau a doua jumătate a secolului al XX-lea. În orașul Praga există un muzeu dedicat vieții și operei lui Kafka.

Elegantul Franz Kafka.

Vă propunem un citat de al lui Franz Kafka, pe care ar trebui să-l cunoască toți oamenii, indiferent de vârstă:

„Tinerețea este fericită, pentru că are capacitatea de a vedea frumusețea. Oricine își păstrează abilitatea de a vedea frumusețea, nu îmbătrânește niciodată”. – Franz Kafka

Ce părerea aveți despre acest citat al Franz Kafka? Cunoașteți și altele? Așteptăm cu nerăbdare să ne scrieți în comentarii!

The post 1 citat de al lui Franz Kafka, pe care trebuie să-l cunoască atât tinerii, cât și persoanele în vârstă appeared first on Fasingur.

pni.ro%20

Comment here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.