luni 24 septembrie 2018 5:16 am
Download http://bigtheme.net/joomla Free Templates Joomla! 3
Acasa / Buzz / 23 aprilie, zi de sărbătoare pentru creștini, Sfântul Mare Mucenic Gheorghe. Ce sa faci si ce nu trebuie sa faci in aceasta zi
Adpres Market

23 aprilie, zi de sărbătoare pentru creștini, Sfântul Mare Mucenic Gheorghe. Ce sa faci si ce nu trebuie sa faci in aceasta zi

AdpresFM - Radio Online Stations  

Luni, 23 aprile, este sarbatorit Sfantul Mare Mucenic Gheorghe. Aceasta sarbatoare crestina vine cu o serie de traditii si obiceiuri din batrani.

Sfantul Mare Mucenic Gheorghe este unul dintre cei mai venerati sfinti din calendarul ortodox, sarbatorit la data fixa in fiecare an – 23 aprilie.

Din acest motiv, aceasta sarbatoare “vine la pachet” cu o serie de aspecte pe care oamenii sunt incurajati sa nu le neglijeze.

Obiceiuri de Sfantul Gheorghe, 23 aprilie.

Oamenii sunt sfatuiti sa nu doarma in noaptea de Sfantul Gheorghe, motivul fiind acela de a fi voiosi si plini de speranta pe parcursul intregului an. De asemenea, o alta traditie de Sfantul Gheorghe le are in prim-plan pe femei, mai ales ca acestea din urma sunt sfatuite sa-si scoata sculele de tesut afara, deoarece norocul se va abate asupra lor.

In ceea ce priveste sanatatea oamenilor, mijlocul trebuie incins cu o ramura verde, intrucat doar asa pot fi alungate bolile si necazurile.

Credinte si superstitii de Sfantul Gheorghe, 23 aprilie.

Scaldatul, inainte de rasaritul soarelui, intr-o apa curgatoare, ajuta la indepartarea relelor si invidiilor din sufletele oamenilor. Cine nu face asta si doarme in seara de Sfantul Gheorghe, acela fura din somnul mieilor si o sa doarma tot anul.

Mai mult de atat, de Sfantul Gheorghe, pe 23 aprilie, gunoiul trebuie asezat la radacinile pomilor, mai ales ca aduce noroc in curtea celor care fac asta.

Daca ploua in ziua de Sfantul Gheorghe, pe 23 aprilie, acesta este un semn divin ca urmeaza sa se faca graul si fanul.

Rugaciunea aducatoare de noroc de Sfantul Gheorghe, 23 aprilie.

Tu, Mare Mucenic Gheorghe, care împreună cu cei fără de trup ești și toate le cunoști din timp și carele de purtătorii de nevoință ești cinstit, miluiește-ne pe noi păcătoșii.

Vino, Sfinte Gheorghe și luminează mintea mea, pentru ca să cunosc eu păcatele ce le-am săvîrșit; mișcă inima mea ca să mă hotărăsc și să mă îndrept; ajută necredinței și slabiciunei mele și scapă-mă cu harul tău de păcatele cele trupești și sufletești.

Totdeauna numele tău arată înălțimea rânduielilor tale, căci după chemarea lui Dumnezeu, te-ai arătat cu cuviință slujitor vrednic al Cuvântului, Dumnezeu-Omului; de aceea cu laude te fericim pe tine Sfante Gheorghe, care ai trecere în fața lui Dumnezeu Tatăl. Binecuvântează-ne pe noi și fă rugăciunile noastre să fie de folos. Amin.

sursa

AdpresFM - Radio Online Stations  

Play TV Online
Adpres Games - Jocuri Anti Stres


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com