Sport

23 de echipe in sezonul urmator al Ligii 2?! Razvan Burleanu a oferit prima reactie dupa injumatatirea punctelor: “Sunt doua scenarii pe care le analizam”

Presedintele FRF a comentat decizia luata astazi cu privire la injumatatirea punctelor din Liga a 2-a si deciderea promovatelor prin play-off.

23 de echipe in sezonul urmator al Ligii 2

Votul castigator al cluburilor s-a indreptat catre sistemul cu un play-off de 6 echipe, care vor avea punctele injumatatite, iar nicio echipa din actualul sezon competitional nu va retrograda.

“Sistemul democratic de la nivelul federatiei e un lucru cu care trebuie toti sa ne obisnuim. Pot sa va confirm ca avem o concluzie. Astazi s-au prezentat 3 scenarii, cel de-al treilea a primit cel mai mare numar de voturi: 15 pentru, 2 abtineri si un alt vot pentru un alt scenariu.

Reluarea sezonului competitional la nivelul Ligii a doua se face pe 4 iulie, toate cele 6 echipe care si-au depus dosarul pentru licenta de Liga 1, care se afla pe primele 6 locuri vor disputa un play-off in 5 meciuri.

Echipele de pe primele 3 locuri vor juca 3 meciuri acasa, 2 in deplasare. Se aplica injumatatirea de puncte. Pentru echipele de pe locurile 7-18 editia se incheie, iar nicio echipa nu va retrograda”, a spus Razvan Burleanu la Digi Sport.

23 de echipe in sezonul urmator?!

Presedintele FRF a mai declarat ca sezonul viitor in Liga a doua ar putea incepe cu un numar maxim de 23 de echipe, pentru a se evita formarea inca unei serii:

“Vom avea maximum 23 de echipe in Liga a 2-a sezonul urmator. Nu pot sa spun cu certitudine pentru ca nu am incheiat procesul de licentiere. Sunt 2 scenarii pe care le analizam, pe care le-am prezentat pe scurt reprezentantilor Ligii a doua. Pe de-o parte avem varianta de a avea o singura serie de maximum 23 de echipe, sau doua serii, una de 11 echipa si una de 12. Nu ne dorim sa crestem numarul de echipe la nivelul Ligii a doua, astfel incat sa putem reveni la o singura serie peste inca un sezon, la maximum 20 de echipe”, a mai spus Razvan Burleanu.


LIKE:... Nu uita sa dai LIKE paginii noastre de Facebook Adpres Media daca ti-a placut acest articol, astfel intrand si in comunitatea noastra de cititori, fiind la curent cu toate noutatile care apar pe site. Toate acestea, simplu, la doar un singur Click distanta, apasand butonul de jos...

Lasă un răspuns - parerea ta conteaza...

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Interzisa copierea sau modificarea continutului.