Actualitate

23 de spitale mobile şi puncte de prim-ajutor, instalate în orașele vizitate de Papa Francisc

Papa Francisc

Un număr de 23 de spitale mobile şi puncte de prim-ajutor vor fi instalate în Bucureşti, Miercurea Ciuc, Iaşi şi Blaj cu prilejul vizitei apostolice pe care Papa Francisc o efectuează în România de vineri până duminică, infomează Agerpres.

Comitetul Interministerial pentru Securitate „Vizită Papa Francisc 2019” informează că în Bucureşti vor fi instalate trei spitale mobile – la Catedrala Mântuirii Neamului (două spitale) şi la Catedrala Romano – Catolică Sf. Iosif; în Miercurea Ciuc vor fi instalate nouă spitale mobile şi puncte de prim-ajutor în curtea Spitalului Judeţean de Urgenţă Miercurea-Ciuc, în Şaua Şumuleului, la intersecţia drumurilor spre localitatea Leliceni, în Şaua Şumuleului, la intersecţia drumurilor spre localitatea Păuleni-Ciuc; pe Dealul Şumuleului, la liziera pădurii (4 spitale) şi în parcarea de lângă Catedrala Franciscană din Şumuleu-Ciuc (două spitale).

În Iaşi vor fi amplasate patru spitale mobile şi puncte de prim-ajutor în următoarele locaţii: Catedrala Catolică, în parcarea de lângă Prefectură; pe strada Palat (în partea stângă a Palatului Culturii); pe strada Anastasie Panu (în partea dreaptă a Palatului Culturii), iar la Blaj vor fi amplasate şapte puncte de prim ajutor la gara CFR, în curtea Spitalului Municipal Blaj, în curtea Liceului Agricol din Piaţa 1848, la Capela „Barbu Lăutaru”, la Piaţa Agroalimentară din Câmpia Libertăţii şi lângă scena din Câmpia Libertăţii.

Potrivit Comitetului Interministerial pentru Securitate „Vizită Papa Francisc 2019”, pe toată durata desfăşurării evenimentelor prilejuite de vizita în România a Papei Francisc, IGSU va lua toate măsurile pentru gestionarea eficientă a potenţialelor situaţii de urgenţă.

În cele patru oraşe din ţară în care Sanctitatea Sa va oficia slujbe religioase şi se va întâlni cu pelerinii se vor afla echipaje de pompieri şi paramedici SMURD care pot acorda sprijin şi prim-ajutor populaţiei. Atât credincioşii, cât şi localnicii pot solicita şi primi asistenţă medicală de urgenţă în punctele de prim-ajutor şi spitalele mobile SMURD amplasate în aceste zone.

Participanţii la aceste activităţi publice sunt rugaţi, pentru siguranţa lor, să respecte recomandările autorităţilor de la faţa locului. De asemenea, dacă sesizează persoane aflate în dificultate sau eventuale situaţii de urgenţă, să anunţe imediat personalul IGSU prezent în dispozitivele din apropiere sau să semnaleze cazul la 112.

Comitetul Interministerial sfătuieşte populaţia să urmărească prognozele meteo pentru zonele în care se va desfăşura vizita Suveranului Pontif şi să aibă îmbrăcămintea adecvată, în funcţie de situaţie, iar în cazul unor fenomene meteorologice extreme se recomandă celor prezenţi să se îndepărteze de copaci, stâlpi de electricitate sau panouri publicitare şi să se adăpostească în interiorul clădirilor ori al altor spaţii publice.

Articolul 23 de spitale mobile şi puncte de prim-ajutor, instalate în orașele vizitate de Papa Francisc apare prima dată în Cronica Romana.LIKE:... Nu uita sa dai LIKE paginii noastre de Facebook Adpres Media daca ti-a placut acest articol, astfel intrand si in comunitatea noastra de cititori, fiind la curent cu toate noutatile care apar pe site. Toate acestea, simplu, la doar un singur Click distanta, apasand butonul de jos...

Lasă un răspuns - parerea ta conteaza...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Interzisa copierea sau modificarea continutului.