Dezvaluiri

40.000 de euro: Atat a costat publicarea scrisorii Anti-Kovesi din Financial Times pe care se regaseste inclusiv semnatura lui Tudorel Toader desi acestea neaga ca ar fi trimis-o el.

Tudorel Toader, fost ministru al Justiţiei în timpul regimului PSD-Dragnea, a declarat, pentru Aleph News, că scrisoarea anti-Kovesi publicată în 2019 în Financial Times nu a fost trimisă de el, deşi pe ea se afla semnătura sa. În plus, mai dezvăluie Toader, publicarea scrisorii ar fi costat 40.000 de euro.

“Pe data de 7 martie, sper să nu greşesc, 2019, era procedura de desemnare a procurorului şef european, şi a apărut într-un ziar de peste ocean o scrisoare cu numele meu, ministru al Justiţiei încă, cu numele meu, prin care o denigram pe doamna Kovesi. Eu am aflat de această scrisoare după ce ea a apărut în presa de peste ocean.

Am întrebat, mi-a dat-o cineva, o doamnă iarăşi care este plină de morală, mi-a dat un email pe care îl am şi acum. Şi-n care îmi zice: am trimis la…, nu ştiu ce, faptul era consumat. Orice aş fi spus eu, că nu eu, nu cutare, nu asta, dar zic când ne-am văzut faţă în faţă: zic – aveţi relaţii cu revista aia aşa mare, ca să vă publice acolo? Zice da, noi avem cunoştinţe, 40.000 de euro, am rezolvat problema.

Acum, eu tot amân de o zi-două să pun scrisoarea trimisă către revistă prin care cer simplu: vă rog, a apărut la dumneavoastră, pe 7, la ora 14 şi 19 minute, 7 martie 2019, scrisoarea cum că eu aş fi semnat şi adresat împotriva doamnei Kovesi. Vă rog să ne spuneţi când aţi primit-o, de la cine aţi primit-o şi cât v-a plătit că eu ştiu răspunsul, dar să ne clarificăm. Şi dacă îl voi primi, sper că îl voi primi, îl voi face public, după cum voi face publică chiar şi scrisoarea, dar ăsta-i conţinutul ei. Cel care a trimis scrisoare este o persoană omniprezentă”, a precizat Toader.

Reamintim că Tudorel Toader a trimis o scrisoare la Financial Times în care susţine că nu are nimic personal împotriva Laurei Codruţa Kovesi, dar consideră că aceasta nu ar trebui să ocupe postul de procuror-şef european.

“Nu am nimic personal împotriva Laurei Codruţa Kovesi, unul dintre cei trei candidaţi pentru funcţia de procuror-şef al noii instituţii a Procurorului European. Dar din toate dovezile pe care le-am văzut – de la judecători, procurori şi alte surse credibile – ea nu ar trebui să fie numită în această poziţie extrem de importantă.

Doamna Kovesi nu a fost demisă anul trecut pentru că instituţia pe care o conducea, DNA, viza politicieni corupţi. Ea a fost demisă pentru că DNA încălca legea. Curtea Constituţională a spus acest lucru. Strategia de investigare a doamnei Kovesi se baza pe constrângere”, susţinea Toader, în scrisoare trimisă Financial Times.

Întrebat la acea vreme de Hotnews despre scrisoare, Tudorel Toader a precizat că aceasta este asumată de Guvernul României: “Este o scrisoare oficială, redactată şi trimisă în numele Guvernului României”.LIKE:... Nu uita sa dai LIKE paginii noastre de Facebook Adpres Media daca ti-a placut acest articol, astfel intrand si in comunitatea noastra de cititori, fiind la curent cu toate noutatile care apar pe site. Toate acestea, simplu, la doar un singur Click distanta, apasand butonul de jos...

Lasă un răspuns - parerea ta conteaza...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Interzisa copierea sau modificarea continutului.