Social Media

42 fotografii impresionante din comitatul englez Devon — un loc de poveste!

Fără ezitare, comitatul Devon poate fi numit un colțișor de poveste. Căsuțele de o frumusețe rară, decorate cu dragoste cu flori și plante cățărătoare, creează iluzia de basm. Toată populația comitatului este îngrijorată de problema ecologiei. De aceea, aici sunt foarte dezvoltate răspândirea vegetației și construcțiile din materiale ecologice. Acoperișurile caselor sunt confecționate din stuf.

Devon (sau Devonshire) se află în sud-vestul Angliei și este considerat al treilea comitat al țării după dimensiune.

În Anglia este foarte răspândit turismul pietonal (drumețiile). Rețeaua de drumuri de aici este bine dezvoltată. De asemenea, se găsesc suficiente hoteluri și pensiuni rurale. De aceea, puteți să coborâți cu îndrăzneală la o oarecare stație feroviară din comitatul Devon și, fără să vă grăbiți, să vă plimbați câteva zile, parcurgând câteva zeci de kilometri.

După ce în secolul XIX s-au montat căile ferate prin Devon (apropo, sir Henry și doctorul Watson, eroii lui Conan Doyle, au călătorit pe ele), în comitat au început să prospere stațiunile de pe litoral. Acest lucru a fost susținut și de clima locală blândă, și de patrimoniul istoric combinat cu natura divină. În prezent turismul devine un sprijin bun pentru economia din Devon.

O suprafață mare din Devonshire este ocupată de parcurile naționale.

Este posibil să fi auzit denumirea „Devon” în geologie — savantul Adam Sedgwick a numit una dintre erele geologice în cinstea Devonshire-ului. Iar litoralul Devon-ului Estic este unicul loc din toată Anglia, care se află sub protecția UNESCO ca țărm jurasic. Ați privit filmul „Jurassic Park”? Unele dintre primele oase de dinozauri au fost descoperite anume aici.

Reședința comitatului Devon este orașul Exeter, iar cel mai mare oraș din el este Plymouth, care este numit „cel mai dorit oraș din Marea Britanie”. Anume din Plymouth în 1620 a început celebra călătorie a „părinților pelerinajului” ( Pilgrim Fathers) pe corabia „The Mayflower” spre America de Nord. În prezent Plymouth este orașul de vis al persoanelor, care adoră odihna pe plajă și sporturile de apă.

Dar Devonshire nu este celebru doar pentru orașele mari. Un mare interes prezintă și zonele rurale, care pe bună dreptate sunt numite de poveste.

Privind aceste case, într-adevăr apare senzația că te afli într-o poveste.

Cândva, în acest comitat, s-a născut celebra scriitoare Agatha Christie.

Clădirile de aici sunt de o frumusețe rară. Toate sunt ornate cu flori și plante cățărătoare.

Ca și toți englezii, locuitorii comitatului se gândesc la ecologie: spre deosebire de noi, ei sunt foarte îngrijorați de viitor. Totul este confecționat din materiale ecologice, iar acoperișurile sunt din stuf.

V-a plăcut articolul? Atunci distribuiți-l prietenilor voștri!

The post 42 fotografii impresionante din comitatul englez Devon — un loc de poveste! appeared first on Retete Usoare.


LIKE:... Nu uita sa dai LIKE paginii noastre de Facebook Adpres Media daca ti-a placut acest articol, astfel intrand si in comunitatea noastra de cititori, fiind la curent cu toate noutatile care apar pe site. Toate acestea, simplu, la doar un singur Click distanta, apasand butonul de jos...

Lasă un răspuns - parerea ta conteaza...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Interzisa copierea sau modificarea continutului.