Social Media

450.000 de dolari Biletul: Compania Virgin Galactic a vândut din august până în prezent circa 100 de bilete pentru o calatorie în spațiu.

Compania de turism spaţial Virgin Galactic a anunţat luni că a vândut din august circa 100 de bilete pentru o călătorie în spaţiu, la preţul de 450.000 de dolari fiecare, informează AFP, citată de Agerpres.

Virgin Galactic vânduse anterior circa 600 de rezervări de bilete la un preţ variind între 200.000 şi 250.000 de dolari. Noul tarif a fost bine primit, a estimat compania într-un comunicat în care aminteşte că îşi propune să vândă 1.000 de bilete înainte de lansarea primului zbor comercial, la sfârşitul anului 2022.

Intrăm într-o perioadă de îmbunătăţire a flotei cu o foaie de parcurs clară pentru a creşte durabilitatea, fiabilitatea şi predictibilitatea vehiculelor noastre din serviciul comercial, anul viitor, a subliniat Michael Colglazier, CEO-ul Virgin Galactic, într-un comunicat.

Cererea de bilete este puternică şi vindem locuri mai repede decât ne aşteptam
Fondatorul companiei, antreprenorul britanic Richard Branson, a fost pe 11 iulie primul miliardar care a călătorit în spaţiu la bordul navei spaţiale a unei companii private pe care el însuşi a creat-o – înaintea lui Jeff Bezos, care a călătorit în spaţiu cu o navă Blue Origin, câteva zile mai târziu.

Însă, nava Virgin Galactic a fost temporar reţinută la sol de autorităţile americane în luna septembrie în urma unui incident petrecut în timpul acestui zbor – nava zburând pentru scurt timp în afara spaţiului aerian autorizat pentru misiune.

Virgin Galactic a anunţat, de asemenea, la jumătatea lunii octombrie, amânarea lansării serviciului comercial de călătorie în spaţiu până în trimestrul al patrulea al anului 2022, timp în care îşi va îmbunătăţi siguranţa vehiculelor. Compania a precizat luni că este în grafic în privinţa acestui termen.

Abonati-va la canalul Telegram Adpres Media pentru a primi toate stirile.

LIKE:... Nu uita sa dai LIKE paginii noastre de Facebook Adpres Media daca ti-a placut acest articol, astfel intrand si in comunitatea noastra de cititori, fiind la curent cu toate noutatile care apar pe site. Toate acestea, simplu, la doar un singur Click distanta, apasand butonul de jos...


Lasă un răspuns - parerea ta conteaza...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Interzisa copierea sau modificarea continutului.