Social Media

A anulat amenda in instanta: O asistenta medicala, amendata de politisti cu 1000 de lei pentru că purta masca sub nas, a obtinut în instanta anularea sanctiunii.

O asistentă de la Spitalul Judeţean Timişoara, amendată în 27 decembrie 2020 cu suma de 1.000 de lei pentru că, în timp ce mergea pe stradă, a purtat masca necorespunzător, sub nas, a obţinut în instanţă anularea amenzii, arată adevarul.ro.

Potrivit sursei citate, asistenta medicală a arătat că în ziua în care a fost amendată era duminică dimineaţa şi se întorcea de la lucru din tura de noapte. Pentru că timp de 12 ore, cât a fost la lucru, a stat doar cu masca pe faţă şi pentru că, nefiind nimeni pe stradă la acea oră matinală de duminică şi neaflându-se într-o zonă cu magazine sau pieţe, şi-a tras masca sub nas pentru a putea respira mai bine.

Unul dintre agenţi i-a comunicat că va primi un avertisment de această dată şi i-a atras atenţia ca pe viitor să poarte masca în mod corespunzător, odată cu aceasta înapoindu-i şi actele de identificare, respectiv cartea de identitate şi legitimaţia de serviciu.

Totuși, după trei luni, asistenta a primit acasă o amendă de 1.000 de lei, aplicată pentru că nu a purtat masca regulamentar. Potrivit adevarul.ro, asistenta a contestat sancţiunea în instanţă, iar Judecătoria Timişoara a anulat amenda invocând vicii de procedură.

Concret, judecătorul a anulat amenda pentru că Poliţia a încălcat prevederile legale care spun că executarea sancţiunilor contravenţionale se prescrie dacă procesul-verbal de constatare a contravenţiei nu a fost comunicat contravenientului în termen de cel mult două luni de la data aplicării sancţiunii.

Câtă vreme nu s-a făcut dovada comunicării procesului-verbal petentului în termenul de 2 luni de la data aplicării sancţiunii, prevăzut de art. 14 alin. 1 din OG nr. 2/2001, instanţa constată că executarea sancţiunii contravenţionale a amenzii stabilită prin acesta s-a prescris, urmând a dispune exonerarea petentului de la executarea acesteia, şi-a motivat decizia judecătorul. Sentinţa nu este definitivă, putând fi atacată cu apel.LIKE:... Nu uita sa dai LIKE paginii noastre de Facebook Adpres Media daca ti-a placut acest articol, astfel intrand si in comunitatea noastra de cititori, fiind la curent cu toate noutatile care apar pe site. Toate acestea, simplu, la doar un singur Click distanta, apasand butonul de jos...

Lasă un răspuns - parerea ta conteaza...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Interzisa copierea sau modificarea continutului.