vineri 21 septembrie 2018 7:05 am
Download http://bigtheme.net/joomla Free Templates Joomla! 3
Acasa / Sport / A avut un vis și l-a împlinit! A cucerit vârful Everest cu picioarele amputate
Adpres Market

A avut un vis și l-a împlinit! A cucerit vârful Everest cu picioarele amputate

AdpresFM - Radio Online Stations  

Xia Boyu
Xia Boyu


Xia Boyu


Xia Boyu

Alpinistul chinez Xia Boyu, care are ambele picioare amputate, a reuşit luni să-şi îndeplinească visul de a cuceri cel mai înalt vârf de pe Pământ după mai multe tentative nereuşite, informează AFP, preluat de stiri.tvr.ro.


Cea de-a cincea încercare a fost una reuşită pentru alpinistul chinez în vârstă de 69 de ani care a păşit la primele ore ale zilei de luni, cu ajutorul picioarelor protetice, pe vârful situat la 8.848 metri altitudine.

“A ajuns pe vârf în această dimineaţă împreună cu alţi şapte membri ai expediţiei sale”, a confirmat Dawa Futi Sherpa din partea agenţiei organizatoare, Imagine Trek and Expedition.

Xia Boyu este prima persoană cu membrele amputate care a obţinut permisiunea de a escalada cel mai înalt vârf de pe Pământ după retragerea interdicţiei ce interzicea ascensiunile pe acest vârf montan pentru alpiniştii care au suferit o dublă amputaţie şi pentru nevăzători, instaurată anul trecut de autorităţile din Nepal. Măsura a fost în final anulată de instanţă în urma contestaţiilor formulate de organizaţiile pentru apărarea drepturilor persoanelor cu handicap care au considerat-o discriminatorie.

Preluare realitatea.net

AdpresFM - Radio Online Stations  

Play TV Online
Adpres Games - Jocuri Anti Stres


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com