Social Media

A murit compozitorul Ennio Morricone

Compozitorul Ennio Morricone a murit într-o clinică din Roma, unde era internat în urma unei căzături, anunță publicația italiană La Repubblica.

Marele muzician și compozitor, autor al unora dintre cele mai frumoase coloane sonore ale cinematografiei mondiale, avea 91 de ani și suferise în urmă cu câteva zile o ruptură de femur, notează sursa citată, potrivit stiri.tvr.ro.

Familia a anunţat că funeraliile nu vor fi deschise publicului.
Ennio Morricone a compus peste 400 de coloane sonore din filme şi producţii de televiziune și a fost distins cu premiul Oscar.

Ennio Morricone devenit cunoscut după ce a semnat coloana sonoră pentru mai multe producţii „spaghetti western”: „Per un pugno di dollari” (1964), „Il buono, il brutto e il cattivo” (1966), „C’era una volta il The West” (1968), sau „Giu la testa” (1971).

A scris muzica pentru ”Once Upon a Time in the West”, iar în 2015 a semnat coloana sonoră a westernului „The Hateful Eight”, regizat de Quentin Tarantino.


LIKE:... Nu uita sa dai LIKE paginii noastre de Facebook Adpres Media daca ti-a placut acest articol, astfel intrand si in comunitatea noastra de cititori, fiind la curent cu toate noutatile care apar pe site. Toate acestea, simplu, la doar un singur Click distanta, apasand butonul de jos...

Comment here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Interzisa copierea sau modificarea continutului.