Actualitate

Abuzuri păzite de miliţie. Ucraina a interzis imnul naţional în şcolile româneşti

 Administraţia separatistă de la Tiraspol a luat încă o decizie care demonstrează abuzurile împotriva şcolilor cu predare în limba română. La festivitatea de închidere a anului şcolar în cele opt şcoli cu predare în limba română a fost interzisă intonarea imnului Republicii Moldova şi arborarea tricolorului de stat.

De asemenea, conducerile acelor şcoli au fost atenţionate de către miliţienii care au asistat la ceremonie că se lor aplica măsuri drastice dacă nu se vor conforma acestor măsuri, potrivit agerpres.ro

Avocatul Asociaţiei Promo-LEX, Pavel Cazacu, semnalează că miliţia transnistreană continuă să intimideze elevii şi profesorii prin prezenţa sa la evenimentele solemne în şcolile româneşti.

Şase agenţi ai miliţiei transnistrene, îmbrăcaţi în civil, au supravegheat festivitatea de la Gimnaziul din Corjova, raionul Dubăsari

La festivitatea de la Gimnaziul din Corjova, raionul Dubăsari au asistat şase agenţi ai miliţiei transnistrene, îmbrăcaţi în civil pentru ca măsurile abuzive să fie respectate.

La aproape şapte ani de la pronunţarea hotărârii Curţii Europene pentru Drepturile Omului (CEDO) privind încălcarea drepturilor copiilor din stânga Nistrului de către Federaţia Rusă, care susţine regimul de la Tiraspol, aceasta rămâne neaplicată.

Prin hotărârea sa din data de 19.10.2012, CEDO a recunoscut încălcarea Articolului 2 Protocol 1 – Dreptul la Educaţie de către Federaţia Rusă.

 

 LIKE:... Nu uita sa dai LIKE paginii noastre de Facebook Adpres Media daca ti-a placut acest articol, astfel intrand si in comunitatea noastra de cititori, fiind la curent cu toate noutatile care apar pe site. Toate acestea, simplu, la doar un singur Click distanta, apasand butonul de jos...

Lasă un răspuns - parerea ta conteaza...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Interzisa copierea sau modificarea continutului.