Sport

Acces Spectatori. Anunț oficial de la Guvern: Cine mai poate intra pe stadioane după ce incidența trece de 6 la mie.

Guvernul României a anunțat ce se va mai intra pe stadioane atunci când rata de infectare cu coronavirus va trece de pragul de 6 la mia de locuitori. Bucureștiul a atins o incidență de 4,95 la mie, astfel că în curând s-ar putea ajunge la cifra de la care microbiștii vor avea de suferit.

Cine va mai putea să intre pe stadion 

Valul patru al pandemiei de coronavirus devine tot mai puternic, astfel că Bucureștiul a înregistrat astăzi cele mai multe cazuri de coronavirus de la debutul pandemiei de covid. Cele aproximativ 2500 de caziri înregistrate astăzi a dus incidența cazurilor la 4,95 la mia de locuitori.

Dacă valul patru o ține la aceiași intensitate, cât de curând se va atinge 6 la mia de locuitori rată de infectare, astfel încât stadioanele se vor supune unor măsuri restrictive clare.

La 6 mie rata de infectare pe stadion nu sunt acceptati decat spectatori vaccinati

Cine nu va mai putea intra la meci

Astfel, în cazul în care incidența atinge 6 la mia de locuitori, pe stadioane nu vor mai fi acceptați spectatori din rândul publicului mixt. Chiar dacă se testează înainte de meci sau sunt trecuți prin boală, aceste două categorii nu vor mai călca pe stadion. Vor putea să se bucure de meciuri pe stadion doar microbiștii care au fost vaccinați, după cum anunță guvernul.

Dacă incidența depășește 6 la mia de locuitori nu este permis accesul publicului mixt (trecuți prin boală sau cu test negativ), ci doar al persoanelor vaccinate și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, iar competiția se poate desfășura la capacitatea maximă a arenei, a informat guvernul, potrivit gsp.ro.

Care este situația în prezent

În prezent, pragul de asistență la evenimentele sportive, indiferent că au loc în interior sau în aer liber, este de numai 30%, dacă incidența este între 3 și 6 la mia de locuitori, însă pot toți cei care beneficiază de certificatul verde, adică nu doar cei vaccinați, ci și cei trecuți prin boală sau cei care s-au testat înainte de a se prezenta la arena sportivă.

Primul meci mare la care s-ar putea, teoretic, să se joace cu tribunele pline, este derby-ul Craiovei, între FCU și CSU, care va avea loc duminică seara, în Craiova, începând cu ora 21:00.

Ce rată de infectare este acum la Craiova

Acum, incidența în Craiova este de 5,01. În contextul în care rata de infectare va crește ca și până acum, atunci duminică, incidența va fi trecută de 6 la mia de locuitori, ceea ce va însemna că pe arena sportivă nu vor putea decât 30.000 de persoane vaccinate.

Abonati-va la canalul Telegram Adpres Media pentru a primi toate stirile.

LIKE:... Nu uita sa dai LIKE paginii noastre de Facebook Adpres Media daca ti-a placut acest articol, astfel intrand si in comunitatea noastra de cititori, fiind la curent cu toate noutatile care apar pe site. Toate acestea, simplu, la doar un singur Click distanta, apasand butonul de jos...


Lasă un răspuns - parerea ta conteaza...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Interzisa copierea sau modificarea continutului.