Dieta

Aceasta este rețeta secretă de sarmale a lui Chef Scărlătescu

kitunghii.ro

Te mândrești cu cele mai bune sarmale făcute de tine? Anul acesta încearcă să faci preparatul tradițional românesc, gătit după rețeta lui Chef Cătălin Scărlatescu! Va fi cu siguranță vedetă de pe masa de Crăciun. Iată rețeta secretă de sarmale a lui Chef Scărlătescu

Ingrediente pentru rețeta secretă de sarmale a lui Chef Scărlătescu
2 kg ceapa

4 kg de carne tocata de porc

500 g orez

40 g piper

11 g sare/kg carne

o bucată de afumatura

bulion

varza murata

Mod de preparare:

Se toca ceapa marunt, dupa care o calim pana prinde o culoare usor aurie si o lasam putin la racit. Apoi o amestecam cu carnea tocata, orezul spalat in prealabil, cimbru, sare, piper si inca 2 ingrediente secrete.

Intre timp, alegem cele mai frumoase frunze de varza murata. Impaturim cu grija continutul. Dupa ce am terminat de facut sarmalele, tocam varza murata si o amestecam cu bulion.
Este momentul sa punem totul in oala. Mai intai asezam un strat de varza, peste care adaugam cateva foi de dafin, dupa care asezam in mijloc o bucata generoasa de afumatura si incepem sa punem un strat de sarmale. Repetam cu un strat de varza si unul de sarmale pana cand umplem oala. Adaugam apa si un pic de ulei, dupa care le bagam la cuptor.

Fierte cu dichis, mai bine de 4 ore, sarmalele lui Scarlatescu, ti se vor topi in gura.

Articolul Aceasta este rețeta secretă de sarmale a lui Chef Scărlătescu apare prima dată în Citeste.info.

pni.ro%20

Comment here