Adpres Media

Cascada BuciasGrup Plaja Corbu

perfect-tour.ro/ Perfect Tour

vivacredit.ro


Actualitate

Achiziția testelor din salivă care ar urma să ajungă în școli, pasată între ministerul Educației și cel al Sănătății

Sorin Cîmpeanu si Vlad Voiculescu

 

După vacanța prelungită de primăvară, în școli ar urma să ajungă teste non-invazive, din salivă, mai ușor de administrat și de acceptat de părinți decât cele antigen, cu recoltare din nas sau din gât, potrivit celor mai recente declarații ale ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu. Nu este însă clar în acest moment cine se va ocupa de achiziționarea acestora, când și câte astfel de teste vor fi disponibile. Atât ministrul Educației, cât și cel al Sănătății, Vlad Voiculescu, au afirmat pentru HotNews.ro că ministerele pe care le conduc nu au baza legală pentru a face această achiziție.

„Ministerul Educației nu are expertiză nici pentru a face caietul de sarcini. Nu știm care sunt condițiile de autorizare, acreditare sau omologare. Ministerul Educației nu are nici baza legală să o facă, nici atribuții. Mizăm total pe sprijinul Ministerului Sănătății”, a declarat miercuri Sorin Cîmpeanu pentru HotNews.ro, întrebat despre achiziția testelor din salivă.

Deschiderea cu prezență fizică a școlilor depinde de 4 condiții: respectarea regulilor în școli, vaccinarea profesorilor, testarea în școli și trendul descrescător de infectare, a mai spus ministrul Educației.

Ulterior, ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a precizat că „Ministerul Sănătății nu poate face achiziții decât pentru unități din subordine. Orice altă instituție poate face achiziții dacă dorește”.

Mai mult aici


LIKE:... Nu uita sa dai LIKE paginii noastre de Facebook Adpres Media daca ti-a placut acest articol, astfel intrand si in comunitatea noastra de cititori, fiind la curent cu toate noutatile care apar pe site. Toate acestea, simplu, la doar un singur Click distanta, apasand butonul de jos...

Lasă un răspuns - parerea ta conteaza...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Interzisa copierea sau modificarea continutului.