Actualitate

Achiziții de marcă pentru armată română…dar la mâna a doua

Ministrul Nicolae Ciucă se va deplasa săptămâna viitoare la Baza Militară de la Monte Real din Portugalia pentru a se informa cu modalitatea de a aduce în România cinci avioane F-16, potrivit  transparentnews.ro

Achiziționarea acestor avioane face parte din programul major de înzestrare ,,Avion multirol al Forţelor Aeriene Române”.

Contractul de cumpărare a fost semnat în decembrie 2019, iar costurile estimate sunt de aproximativ 280 milioane de euro, fără TVA, din care 130 de milioane de euro pentru guvernul portughez și 150 pentru guvernul american.

Modernizarea aeronavelor de vânătoare se face pentru respectarea exigențelor NATO. În principal, e vorba despre standardele impus la nivelul sistemelor de identificarte amic-inamic, precum și secretizării comunicațiilor de date și voce.

Dacă România a plătit circa un miliard de euro pe 17 avioane F-16 la mâna a doua, Bulgaria a preferat să cumpere opt noi, ultima variant.

Lucian Ionescu

Powered by WPeMatico


LIKE:... Nu uita sa dai LIKE paginii noastre de Facebook Adpres Media daca ti-a placut acest articol, astfel intrand si in comunitatea noastra de cititori, fiind la curent cu toate noutatile care apar pe site. Toate acestea, simplu, la doar un singur Click distanta, apasand butonul de jos...

Lasă un răspuns - parerea ta conteaza...

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Interzisa copierea sau modificarea continutului.