Actualitate

Actele la Control: Coloană de blindate a Armatei Române, oprita de Politia Germana. Militarii români participau la un exerciţiu NATO.

O coloană de transportoare blindate tip TAB B33 Zimbrul aparţinând Batalionului 812 Infanterie Şoimii Carpaţilor, a fost oprită de Poliţia germană la intrarea în localitatea Brandenburg. S-a întâmplat  pe timpul executării a unui marş pe roţi pentru un exerciţiu NATO.

În cadrul exerciţiului „Green Griffin 21”, organizat în perioada 27 septembrie – 8 octombrie în poligonul Klientz din Germania, o coloană de transportoare blindate tip TAB B33 „Zimbrul” aparţinând Batalionului 812 Infanterie „Şoimii Carpaţilor”, a fost oprită, surprinzător, de către poliţia rutieră germană, la intrarea în localitatea Brandenburg.

Coloana de blindate era însoţită de echipaje ale Poliţiei Militare germane, pe timpul executării, în cadrul tactic, a unui marş pe roţi spre locaţia de desfăşurare a unei etape a exerciţiului. Motivul opririi neplanificate este cu totul uluitor: un transportor blindat avea scurgeri de material lichid.

Lichidul scurs era, apa de ploaie…

Verificările tehnice efectuate atât la plecare în cursă, cât şi după sesizarea primită, au exclus posibilitatea scurgerilor unor lichide de natură petrolieră (combustibil sau ulei). Lichidul scurs pe carosabil a fost identificat ca fiind apă pluvială provenită de la precipitaţiile abundente căzute pe timpul desfăşurării exerciţiului care, în scurgerea normală, a angrenat uşoare reziduuri de natură petrolieră depuse în timp pe circuitul de drenaj al transportoarelor.

Aceste scurgeri au fost curăţate de către pompierii germani, cu autospeciale destinate acestui scop, informează Ministerul Apărării Naţionale. Reprezentanţii Ministerului au mai anunţat că, drept măsură suplimentară de precauţie, coloana de blindate nu a mai continuat deplasarea pe roţi, tehnica fiind îmbarcată pe trailere şi transportată către locul de dispunere din poligon, unde au continuat activităţile prevăzute în planul exerciţiului.

În scopul prevenirii unor asemenea incidente, la nivelul Forţelor Terestre s-au dispus măsuri pentru executarea de verificări suplimentare la tehnica militară participantă la misiuni şi exerciţii.LIKE:... Nu uita sa dai LIKE paginii noastre de Facebook Adpres Media daca ti-a placut acest articol, astfel intrand si in comunitatea noastra de cititori, fiind la curent cu toate noutatile care apar pe site. Toate acestea, simplu, la doar un singur Click distanta, apasand butonul de jos...

Lasă un răspuns - parerea ta conteaza...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Interzisa copierea sau modificarea continutului.