Actualitate

Acţiuni MILITARE de amploare în Polonia. Care este punctul SLAB al Europei în faţa unei INVAZII RUSEŞTI

În această săptămână vor avea loc în oraşul polonez Orzysz, situat la doar 50 de kilometri de Rusia, exerciţii militare de amploare organizate de NATO. Oraşul polonez este considerat de către puterile occidentale ca fiind punctul slab al Europei în fața unei invazii rusești în cazul izbucnirii celui de-Al Treilea Război Mondial.

Orzysz – care se află la doar 56 de kilometri de frontiera fierbinte cu Rusia – este locul în care puterile globale se tem că ar putea fi punctul slab Europei în cazul unei intervenții militare a Moscovei, potrivit libertatea.ro

Secretarul de Stat al SUA, Mike Pompeo, aflat zilele acestea în Europa de Est a efectuat o vizită la Orzysz și a urmărit exercițiile la care participă trupe americane, britanice, poloneze, croate și române.

„Luăm în serios faptul că Rusia ar putea încerca într-o bună zi să deschidă un front chiar aici”, a declarat Pompeo.

Polonia încearcă să determine SUA să desfășoare mai multe trupe în țară pentru a face față amenințării rusești. Varșovia, chiar s-a oferit să finanțeze o bază militară americană permanentă – pe care oficialii polonezi ar putea să o numească Fort Trump.

Numărul de trupe americane din Polonia este limitat la 4.500, dar fluctuează pe măsură ce trupele se rotesc.

Lucian Ionescu

 


LIKE:... Nu uita sa dai LIKE paginii noastre de Facebook Adpres Media daca ti-a placut acest articol, astfel intrand si in comunitatea noastra de cititori, fiind la curent cu toate noutatile care apar pe site. Toate acestea, simplu, la doar un singur Click distanta, apasand butonul de jos...

Lasă un răspuns - parerea ta conteaza...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Interzisa copierea sau modificarea continutului.