Actualitate

Acuzată că a delapidat bani destinaţi restituirii taxei auto

O angajată ANAF – Serviciul Fiscal Şimleu Silvaniei a fost reţinută pentru 24 de ore, miercuri seara, sub acuzaţia că şi-a însuşit, pe parcursul unui an, circa 130.000 de lei, bani ce proveneau din taxa de poluare şi ar fi trebui să fie restituiţi unor persoane fizice.

Potrivit unui comunicat de presă al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj, femeia este acum cercetată penal pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu asimilat infracţiunilor de corupţie.

„În fapt, s-a reţinut că în perioada aprilie 2018 – august 2019, prin încălcarea dispoziţiilor legale cuprinse în OUG 52/2017 care reglementează procedura restituirii sumelor reprezentând taxă specială pentru autoturisme şi autovehicule, taxă de poluare autovehicule, taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule şi timbrul de mediu pentru autovehicule, suspecta a procedat la virarea în contul bancar personal şi în contul bancar aparţinând unor membri ai familiei, a sumelor de bani ce trebuiau restituite persoanelor îndreptăţite, reprezentând taxele mai sus menţionate sau dobânzile aferente acestora, cauzând astfel un prejudiciu bugetului de stat în cuantum de 129.452 lei şi, totodată, obţinând pentru sine şi membrii familiei un folos necuvenit în acelaşi cuantum”, se arată în comunicatul menţionat.

Faţă de suspectă s-a dispus, miercuri, măsura preventivă a reţinerii pe o durată de 24 ore.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor cauzei şi stabilirii răspunderii penale.

Sursa: News24.ro.

Powered by WPeMatico


LIKE:... Nu uita sa dai LIKE paginii noastre de Facebook Adpres Media daca ti-a placut acest articol, astfel intrand si in comunitatea noastra de cititori, fiind la curent cu toate noutatile care apar pe site. Toate acestea, simplu, la doar un singur Click distanta, apasand butonul de jos...

Lasă un răspuns - parerea ta conteaza...

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Interzisa copierea sau modificarea continutului.