Actualitate

Adevărul ascuns despre focarul de coronavirus. „Sunt atât de mulți morți”

Fang Bin, un cetățean chinez a reușit să obțină imagini de la un spital din localitatea Wuhan, orașul în carantină din China, pe care le-a postat ulterior pe Facebook.

Autoritățile chineze au făcut imediat cercetări și l-au reținut pe chinez, acesta fiind acuzat că ar fi spion. Până în prezent, din cauza coronavirusului au decedat 361 de persoane, potrivit  transparentnews.ro

În imaginile postate se văd ceea ce par a fi pungi cu cadavre, îngrămădite unul peste altul în interiorul unei autoutilitare.

Bărbatul a sesizat că există „opt saci în total” în vehicul. „Sunt atât de mulți morți”, spune chinezul.

Medicii în costume de protecție pot fi văzuți disperați să salveze nenumăratele victime ale coronavirusului. La un moment dat, se poate observa pronunțarea decesului unei victime a coronavirus culcată fără viață pe un pat.

Fang Bin este cel care a fost arestat de poliție, pe motiv că ar fi spion, dar, din cauza distribuției masive a clipului său și a reacțiilor naționale și internaționale de mare amploare, el a fost eliberat. Calculatoarele sale au fost confiscate și el a postat ulterior un alt videoclip pe Twitter mărturisind că se teme că va mai fi arestat.

„Am realizat că siguranța mea se bazează pe toată lumea”, a exclamat el. „Este inutil să vă temți, este inutil să îi implorați – cu cât vă temeți, cu atât vor face lucrurile în acest fel”, a declarat el unui grup de suport.

„Cazul meu este un exemplu bun. Toți (cei care mi-au răspândit videoclipurile) m-au salvat. Mulțumesc cu adevărat tuturor. Acum computerele desktop și laptopul meu au fost confiscate. Au spus, așteptați până când vom căuta. Cine știe ce vor să facă după căutare? Poate vor să găsească lucruri care să le folosească împotriva mea. Trebuie să le las acolo. Dacă mă vor aresta din nou, la fel ca de data asta, vă rog, toată lumea să lucreze împreună, pentru a clama eliberarea mea.
Mi-e teamă că telefonul meu mobil și contul Wechat vor fi blocate în curând. Așadar, lansez rapid acest videoclip. Voi deschide un alt cont în acest caz. Mulțumesc, tuturor.”, a scris Fang Bin pe Facebook.

Au existat afirmații nedovedite conform cărora China a acoperit costurile reale ale focarului.

Lucian Ionescu

Powered by WPeMatico


LIKE:... Nu uita sa dai LIKE paginii noastre de Facebook Adpres Media daca ti-a placut acest articol, astfel intrand si in comunitatea noastra de cititori, fiind la curent cu toate noutatile care apar pe site. Toate acestea, simplu, la doar un singur Click distanta, apasand butonul de jos...

Lasă un răspuns - parerea ta conteaza...

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Interzisa copierea sau modificarea continutului.