Sanatate

Adevarul despre rosiile romanesti ”stropite”, care se vand in pietele din Romania. Cate pesticide au, de fapt

Rosiile romanesti sunt tot mai cautate, dupa ce in ultimii ani in pietele din Romania au aparut tomate din import, despre care cumparatorii spun ca nu au acelasi gust si nu sunt la fel de sanatoase. Ministerul Agriculturii a efectuat mai multe controale, prin Autoritatea Nationala Fitosanitara, cu scopul de a determina cate pesticide contin tomatele romanesti.

Adevarul despre rosiile romanesti ”stropite”

Controalele au fost efectuate in sere si solarii, imediat dupa recoltare. S-au prelevat probe de rosii de la producatorii inscrisi in programul guvernamental de sprijin pentru tomate pentru a se determina concentratia de pesticide din compozitia lor.

„In urma verificarilor efectuate pana la data de 13 iunie 2019, tomatele aflate pe piata sunt sigure pentru consum si nu s-au depistat depasiri ale reziduurilor de pesticide peste limita maxima admisa”, precizeaza Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurare intr-un comunicat.

In total s-au prelevat 329 de probe din mai multe judete din tara. Dintre acestea au fost analizate 243, iar 86 sunt inca in lucru. In urma testelor, Autoritatea Nationala Fitosanitara anunta ca rosiile romanesti care se vand pe pietele din tara  sunt sigure pentru consum. Inspectorii fitosanitari au constatat ca tehnologiile de cultura au fost respectate si au anuntat ca aceste controale vor contiuna si in perioada urmatoare.

„Autoritatea Nationala Fitosanitara manifesta prin toate activitatile un interes sporit pentru depistarea la timp si eliminarea eventualelor neconformitati legate de depasiri ale reziduurilor de pesticide din fructe si legume, astfel incat pe masa consumatorului sa ajunga doar produse sigure”, precizeaza sursa citata.


LIKE:... Nu uita sa dai LIKE paginii noastre de Facebook Adpres Media daca ti-a placut acest articol, astfel intrand si in comunitatea noastra de cititori, fiind la curent cu toate noutatile care apar pe site. Toate acestea, simplu, la doar un singur Click distanta, apasand butonul de jos...

Comment here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Interzisa copierea sau modificarea continutului.