sâmbătă 18 august 2018 6:24 am
Download http://bigtheme.net/joomla Free Templates Joomla! 3
Acasa / News / Adrian Năstase, avertisment pentru Liviu Dragnea | ‘Pregăteşte-te de război’
Adpres Market
adrian-nastase-600x400

Adrian Năstase, avertisment pentru Liviu Dragnea | ‘Pregăteşte-te de război’

AdpresFM - Radio Online Stations  

adrian-nastaseFostul premier Adrian Năstase afirmă că, deşi spectator, a urmărit cu atenţie pregătirile pentru alegerea preşedintelui PSD şi desfăşurarea scrutinului de ieri. Năstase aminteşte să alegerea şefului PSD de toţi membrii de partid a fost o formulă propusă de el.

„Putini isi mai amintesc dar aceasta formula de alegere a presedintelui partidului a fost propusa de mine, in 2004, odata cu propunerea de alegeri preliminare in partid pentru parlamentare. Era o formula simetrica pentru alegerea liderului PSD. Preluam modelul Partidului Socialist Francez si al Partidului Muncii din Israel. Ea nu a putut fi aplicata dupa 2004 din cauza rezultatatelor de la alegerile prezidentiale. De aceea, in 2005, la Congres, s-a mers tot pe varianta clasică, fiind vorba de un congres extraordinar. La fel s-a intamplat la Congresul extraordinar din 2006. In 201o, batalia s-a dat pentru stabilirea numarului de delegati din fiecare organizatie judeteana. In final, a fost ales Victor Ponta. Marian Vanghelie a subliniat recent rolul meu in alegerea lui Ponta. Este modest. Rolul lui a fost cel putin la fel de important. Initial eram inscris in cursa pentru funcria de presedinte. Mircea Geoană, pentru a se realege, i-a dublat insă lui Vanghelie – care atunci era mâna lui dreaptă – numărul de delegati la Congres, a propus ca fiecare candidat sa vina cu o lista blocata de vicepresedinti (el luând pe listă presedintii de organizatii, in majoritate pusi de el la judete) si organizand Congresul nu la Palatul Parlamentului ci la Romexpo, acolo unde Vanghelie avea experientă in organizat actiuni! In aceste conditii, eu m-am retras dar l-am sustinut pe Ponta, pe ale cărui calităti le apreciez, in continuare. La acel Congres, in 2010, s-a introdus in statut formula alegerii presedintelui prin vot „universal” in partid. Primul exercitiu de acest fel a avut loc ieri. Cred, in continuare, că este o variantă bună, utilă pentru „inventarierea” membrilor activi ai partidului, pentru testarea fortei de organizare, pentru capacitatea de mobilizare rapidă, pentru starea de moral a militantilor partidului. Un exercitiu util pentru forta si unitatea partidului”, scrie Adrian Năstase pe blog.

Adrian Năstase mai afirmă că alegerile din PSD au fost şi un test pentru calităţile de organizator ale lui Liviu Dragnea. Potrivit fostului lider social-democrat, Dragnea „a confirmat puterea de a mobiliza structurile partidului, de a le ‘trezi’ după alegerile prezidentiale din 2014″. „Felicitări, Liviu!”, mai scrie Năstase.

Fostul premier din perioada 2000-2004 încheie cu un avertisment pentru noul preşedinte PSD. „Si vis pacem, para bellum.” („Dacă vrei pace, pregăteşte-te de război.” – trad.)

sursa: stiripesurse.ro

Adpres.ro : Adpres Media – Grup Media Target : contact@adpres.ro

AdpresFM - Radio Online Stations  

Play TV Online
Adpres Games - Jocuri Anti Stres


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com