Actualitate

Agenţia Naţională de Integritate, îl declara incompatibil pe Ioan Szabo

Prefectul de Bistriţa-Năsăud, Stelian Dolha, a semnat ordinul de eliberare din funcţie a primarului comunei Şanţ, Ioan Szabo, după ce acesta a pierdut procesul cu Agenţia Naţională de Integritate, care îl declarase incompatibil la mijlocul anului 2017.

Acesta este primul edil din judeţ care îşi pierde funcţia, înainte de expirarea mandatului, din cauza situaţiei de incompatibilitate.

Prefectul a anunţat joi, într-o conferinţă de presă, că a semnat acest ordin la începutul săptămânii, prerogativele funcţiei de primar fiind preluate, la nivelul comunei Şanţ, de către viceprimar.

„Legat de ordinul de eliberare din funcţie a primarului comunei Şanţ, domnul Ioan Szabo, l-am dat pe data de 20 ianuarie 2020. Cu alte cuvinte, din data de 20 ianuarie, domnul Ioan Szabo nu mai este primar al comunei Şanţ. Prerogativele nu le mai deţine de la sfârşitul anului trecut. În locul său, primar interimar este viceprimarul Anton Moisil, care va asigura, practic, toate prerogativele funcţiei până la alegerile locale din acest an”, a declarat Dolha.

Ioan Szabo, care se afla la al doilea mandat de primar, a fost declarat incompatibil de ANI pentru faptul că, în perioada septembrie 2012 – iulie 2014, a deţinut şi funcţia de membru în consiliul de administraţie al şcolii gimnaziale din comună, încălcând astfel dispoziţiile art. 87, alin. (1), lit. d) din Legea nr.161/2003.

Szabo a contestat decizia ANI în instanţă, dar în luna decembrie a anului trecut Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dat o hotărâre definitivă, prin care a menţinut decizia de incompatibilitate.

Sursa: News24.ro.

Powered by WPeMatico


LIKE:... Nu uita sa dai LIKE paginii noastre de Facebook Adpres Media daca ti-a placut acest articol, astfel intrand si in comunitatea noastra de cititori, fiind la curent cu toate noutatile care apar pe site. Toate acestea, simplu, la doar un singur Click distanta, apasand butonul de jos...

Lasă un răspuns - parerea ta conteaza...

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Interzisa copierea sau modificarea continutului.