Sanatate

Ai nevoie de o fisa medicala pentru angajare? Iata ce presupune aceasta!

De fiecare data cand ne angajam pe un post nou, printre cerintele angajatorului se numara si prezenta unei fise medicale pentru angajare la dosar.

Fisa medicala angajare – StandardMed

Acest document important stipuleaza daca persoana respectiva este apta, din punct de vedere medical si psihologic, pentru a presta activitatea in cauza. Cu toate ca angajatorul te va instiinta de nevoia acestui document, aceasta nu este dorinta sa, ci tine de legislatia in vigoare, in care este specificat ca este obligatoriu pentru persoanele angajatoare sa adauge la dosarul de munca al angajatului si fisa medicala angajare.

Ce este fisa medicala pentru angajare?

Conform definitiei oficiale, fisa medicala pentru angajare este un document ce reprezinta dovada ca persoana ce doreste sa se angajeze intr-un anumit domeniu sau pe un anumit post este apta, apta conditionat sau nu este apta pentru a presta munca in cauza. De asemenea, este important sa stii ca o fisa medicala pentru angajare poate fi eliberata doar de catre un cadru medical autorizat de Medicina Muncii, dar si faptul ca intregul cost al investigatiilor vor fi suportate de angajator.

Este acest document obligatoriu?

In legislatia prezenta sunt prevazute sanctiuni mari persoanei angajatoare, atunci cand acest document nu este prezent in dosar. De aceea, conform 13 lit. j) din Legea nr. 319/2006 – Legea securitatii si sanatatii in munca: 1. Angajatorii au posibilitatea de a incadra in munca doar persoane care, in urma examenului medical de specialitate, corespund conditiilor de munca. In cazul incalcarii acestei legi, una dintre masurile legale poate fi chiar o amenda contraventionala, ce poate atinge suma de 8000 de Lei!

Ce examinari medicale trebuie efectuate?

Investigatiile medicale pentru fisa medicala angajare sunt diferite, variind in functie de o multitudine de factori: domeniul de activitate al companiei, factorii de risc asociati, cat si mediul in care se desfasoara viitoarea activitate. De aceea, in cadrul examinarii medicale, investigatiile constau in examene clinice generale, spirometrie, oftalmologie, hemograma, audiograma, precum si un examen psihiatric.

Ce acte trebuie sa avem asupra noastra pentru a obtine rapid o fisa medicala pentru angajare?

Nimeni nu isi doreste sa se prezinte la clinica, la ora programata, doar pentru a constata ca ii lipsesc diverse acte. Din acest motiv, iti prezentam documentele pe care trebuie sa le ai asupra ta pentru a obtine rapid fisa medicala pentru angajare

– Buletin sau carte de identitate.

– Fisa de solicitare pentru examenul medical la angajare (acesta este un document tipizat, ce trebuie semnat si completat de catre persoana angajatoare).

– Fisa de identitate a factorilor de risc profesional, completata in detaliu de catre lucratorul desemnat/SIPP si semnata atat de acesta, cat si de persoana angajatoare.

– Adeverinta de la medicul de familie, care atesta starea generala de sanatate (in functie de caz).

De unde se obtine fisa medicala pentru angajare?

Acest document poate fi eliberat doar de catre clinicile autorizate de Medicina Muncii. Astfel, in Bucuresti, cel mai usor mod de a obtine o fisa medicala pentru angajare este sa te prezinti la clinica StandardMed, avand asupra ta actele necesare. StandardMed dispune de aparatura de ultima ora, precum si de personal calificat, cu experienta in domeniu, fapt pentru care consultatia va dura foarte putin. In plus, deoarece este situata in centrul Capitalei, aceasta clinica este usor accesibila oricui! Evita aglomeratia si orele pierdute la ghiseele de la periferia orasului si vino la StandardMed, unde vei avea parte de profesionalism la superlativ!


LIKE:... Nu uita sa dai LIKE paginii noastre de Facebook Adpres Media daca ti-a placut acest articol, astfel intrand si in comunitatea noastra de cititori, fiind la curent cu toate noutatile care apar pe site. Toate acestea, simplu, la doar un singur Click distanta, apasand butonul de jos...

Fisa medicala angajare – StandardMed

Lasă un răspuns - parerea ta conteaza...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Interzisa copierea sau modificarea continutului.