Actualitate

Ajutoarele de Incalzire. O mare bataie de joc: 14 pagini, 25 de documente de atasat, 75 de coloane, 500 de campuri de date de completat.

De la 1 noiembrie, cinci milioane de români pot aplica pentru ajutoarele de încălzire, dar e greu de estimat cîți dintre aceștia chiar vor reuși să o facă. Asta pentru că birocrația a fost concepută parcă specială pentru a bloca respectivele ajutoare.

Deputatul PSD Nicu Macovei a făcut un experiment, încercînd să completeze o asemenea solicitare, dar a clacat după o oră, transmite Inpolitics. ”De la 1 noiembrie, aceştia trebuie să completeze un document de 14 pagini pentru a primi ajutoarele de încălzire! Am făcut personal o probă cu acest document. Sunt peste 500 de câmpuri de date personale ce trebuie completate!

Pe lângă date care ţîn de identitate, liberalii, prin vocea doamnei Țurcan, cer românilor să treacă într-un tabel de două pagini informaţii legate de „mazăre, fasole de câmp şi lupin dulce” obţinute la hectar sau câţi „iepuri, femele pentru prăsilă” sunt deţinuţi în gospodărie. În total, românul are 75 de coloane de completat!

Mai departe, la finalul documentului, se solicită scrierea denumirii exacte a 25 de documente ce trebuie ataşate! Multe dintre acestea sunt „adeverinţe eliberate de administraţia financiară”. Adică, tradus, drumuri, alte cereri completate, dosare cu şînă, taxe plătite pentru eliberare de adeverinţe!

Eu m-am oprit la acest punct. Până aici, am avut nevoie de aproape o oră în care să trec cu pixul fiecare informaţie solicitată, să caut prin actele personale datele, să îmi sun neamurile să le întreb cât porumb au reuşit să strângă în acest an de pe câmp şi să numere animalele din gospodărie” afirmă deputatul într-o declarație parlamentară.

”Documentul propus în normele metodologice pentru aplicarea legii prin care se vor acorda ajutoarele de încălzire este o mizerie! Şi sunt doar două explicaţii care nu se exclud una pe cealaltă. Fie a fost realizat de persoane care nu au nicio legătură cu realitatea, fie este o mârşăvie pusă la punct astfel încât românii să nu beneficieze de ajutor” acuză Macovei.LIKE:... Nu uita sa dai LIKE paginii noastre de Facebook Adpres Media daca ti-a placut acest articol, astfel intrand si in comunitatea noastra de cititori, fiind la curent cu toate noutatile care apar pe site. Toate acestea, simplu, la doar un singur Click distanta, apasand butonul de jos...

Lasă un răspuns - parerea ta conteaza...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Interzisa copierea sau modificarea continutului.