Actualitate

Ajutor de 500 de lei de la Primăria Capitalei. Ce este proiectul „CLAR pentru COPII”

La ședinta de lucru cu directorii Administrației Spitalelor și Serviciilor Medicale, care a avut loc sâmbătă, la sediul Primăriei Capitalei s-au discutat detaliile pentru a se pune în aplicare un proiect denumit „CLAR pentru COPII”, potrivit  transparentnews.ro

Acest proiect prevede ameliorarea sau remedierea problemelor oftalmologice la copii și va fi supus dezbaterii Consiliului General în ședința ordinară din luna februarie.

„Beneficiarii proiectului vor fi copiii din Municipiul Bucureşti, cu vârste cuprinse între 0 şi 17 ani, care au o recomandare în acest sens de la medicul specialist.

Pe lângă marile proiecte iniţiate în mandatul meu, am demarat, încă din primii ani, o categorie aparte de investiții: investițiile în oameni, mai ales cei aflați în situații speciale.

Continuăm aceste programe, în ciuda dificultăților financiare pe care le avem, şi venim cu un nou proiect cu impact asupra calităţii vieţii şi asupra sănătăţii copiilor din Capitală – CLAR pentru COPII -, decontând contravaloarea unei perechi de ochelari, în limita a 500 de lei”, a declarat Gabriela Firea.

Sprijinul financiar se va acorda o singura dată şi va reprezenta contravaloarea unei perechi de ochelari. În cazul în care valoarea ochelarilor achiziţionaţi, dovedită prin documente justificative, este mai mica de 500 de lei, ASSMB va deconta exclusiv suma respectivă. Dacă valoarea depăşeşte 500 de lei, se va deconta suma maximă de 500 de lei.

Condiții de acordare a ajutorului pentru copii

– Domiciliul stabil sau viză de reședință în Municipiul București, obținută cu cel putin 6 luni înainte de depunerea cererii, pentru beneficiari minori având vârsta peste 14 ani, iar în cazul beneficiarilor minori care nu au împlinit vârsta de 14 ani, reprezentantul legal trebuie să aibă domiciliul stabil sau viză de resedinţă în Municipiul Bucureşti cu cel puţin 6 luni înainte de depunerea cererii;

– Recomandare medicală de la medicul specialist/primar.

Proiectul se va derula în perioada 2020-2021 şi se va adresa unui număr total de 4000 de beneficiari, astfel: 2000 de beneficiari în anul 2020 şi 2000 de beneficiari în anul 2021.

Bugetul multianual al proiectului este de 2.013.300 lei

Lucian Ionescu

Powered by WPeMatico


LIKE:... Nu uita sa dai LIKE paginii noastre de Facebook Adpres Media daca ti-a placut acest articol, astfel intrand si in comunitatea noastra de cititori, fiind la curent cu toate noutatile care apar pe site. Toate acestea, simplu, la doar un singur Click distanta, apasand butonul de jos...

Lasă un răspuns - parerea ta conteaza...

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Interzisa copierea sau modificarea continutului.