Sanatate

Ajutor medical din strainatate: O echipă daneză de medici şi asistenţi a sosit în România pentru a da o mână de ajutor la Matei Bals.

Echipa daneză va lucra la Institutul de Boli Infecţioase Matei Balş, pentru a contribui la eforturile anti-Covid desfăşurate de autorităţile române. În această noapte a ajuns prima echipă medicală de sprijin sub coordonarea Mecanismului European de Protecţie Civilă.

Danemarca a trimis doi medici şi cinci asistenţi specializaţi în domeniul terapiei intensive, însoţiţi de ofiţeri din cadrul DEMA, iar mâine vor sosi încă un medic şi un asistent. 

La 11 zile se va face schimbul cu o nouă echipă, astfel încât prezenţa colegilor din Danemarca va continua pentru o durată de trei săptămâni. Echipa va lucra în cadrul Institutului de Boli Infecţioase Matei Balş, permiţând astfel creşterea capacităţii din cadrul secţiei de terapie intensivă.

Am primit promisiunea din partea Serbiei, nu pe preluare de pacienţi, ci pe concentratoare de oxigen şi un anumit număr de anticorpi monoclonali. Danemarca ne-a promis două echipe de medici specialişti care vor veni în Bucureşti şi pentru că pregătim operaţionalizarea a 20 de paturi de ATI la Institutul Matei Balş, unde dorim să lucrăm cu aceste echipe care vor lucra în ture.

Din partea Franţei avem aceste promisiuni legate de personal medical, din Austria am primit medicamente ATI, ieri seară au ajuns în România. Din Republica Moldova avem 11 medici, 11 asistenţi medicali şi 10 paramedici care sunt deja la Leţcani şi lucrează în ture şi ne ajută.

Comunitatea europeană s-a mobilizat şi e îmbucurător acest lucru…LIKE:... Nu uita sa dai LIKE paginii noastre de Facebook Adpres Media daca ti-a placut acest articol, astfel intrand si in comunitatea noastra de cititori, fiind la curent cu toate noutatile care apar pe site. Toate acestea, simplu, la doar un singur Click distanta, apasand butonul de jos...

Lasă un răspuns - parerea ta conteaza...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Interzisa copierea sau modificarea continutului.