Actualitate

Alegeri USR-PLUS: Dacian Cioloş a câştigat primul tur de scrutin în competiţia pentru preşedinţia USR PLUS,

Fostul premier Dacian Cioloş a câştigat primul tur al alegerilor din USR PLUS, obţinând 46% din voturi, în vreme ce principalul său contracandidat, Dan Barna, a obţinut 43,9%. Votul s-a desfăşurat online. Irinel Darău, cel de-al treilea candidat, a obţinut 10,1%.

Astăzi, 23 septembrie, s-a încheiat primul tur al scrutinului intern pentru alegerea preşedintelui USR PLUS: au votat 32.815 (74.4%) din totalul de 44.114 electori. Rezultatele exprimate sunt următoarele: Dacian Cioloş: 15.111 (46.0%); Dan Barna: 14.404 (43.9%); Irineu Darău: 3.300 (10.1%), se arată într-un comunicat de presă al USR PLUS remis Epoch Times.

Ţinând cont de rezultatele primului tur, respectiv că niciunul dintre candidati nu a obtinut 50%+1 din voturi, liderii USR PLUS anunţă organizarea unui al doilea tur de scrutin. Rezultatul final va fi validat la Congresul formaţiunii, ce se va desfăşura în data de 2-3 octombrie, când va fi ales şi Biroul Naţional.

Reacţia lui Cioloş după victorie

Aş vrea să vă mulţumesc pentru voturile voastre, indiferent de persoana pe care aţi ales să o votaţi pentru funcţia de preşedinte al USR PLUS. Este impresionantă participarea şi, prin numărul de membri care au votat, suntem un exemplu pentru ceea ce înseamnă să faci politică în România şi ce înseamnă implicarea reală. Este un exerciţiu de democraţie şi implicare decent şi onest pentru care meritaţi felicitări şi mulţumiri.

Am putea spune că este o victorie a normalităţii modul în care s-au desfăşurat votul şi procesul electoral, dar îmi doresc să nu ne mai bucurăm de normalitate de parcă ar fi o excepţie. Rolul nostru în politică ar trebui să fie acela de a asigura normalitatea în fiecare zi, de a nu mai permite aventuri politice şi excese, pariuri şi riscuri nejustificate. De aceea nu vreau să cataloghez acest prim tur ca pe o victorie sau orice altceva care ar părea că e rezultatul unui război.

Le mulţumesc, de asemenea, lui Irineu Darău şi Dan Barna, pentru că împreună putem fi mai buni. Nu îi consider contracandidaţi şi concurenţi, ci colegi, prieteni şi parteneri pentru anii care vin, indiferent de rezultatul celui de-al doilea tur. Singura mea rugăminte este să înţelegem că votul colegilor noştri, membrii USR PLUS, este dedicat schimbării în bine, principiilor pe care le-am asumat şi dorinţei de a munci mai mult şi mai eficient.

Cred că se poate mai bine şi mai mult, iar noi suntem aici ca să ne ţinem de cuvânt faţă de voi toţi, cei cărora vă cerem votul în aceste alegeri. În ceea ce mă priveşte, consider că partidul are nevoie de doi ani de construcţie intensă, la sfârşitul cărora să avem şanse reale la preşedinţia României şi la o majoritate care să poată schimba şi reforma România.LIKE:... Nu uita sa dai LIKE paginii noastre de Facebook Adpres Media daca ti-a placut acest articol, astfel intrand si in comunitatea noastra de cititori, fiind la curent cu toate noutatile care apar pe site. Toate acestea, simplu, la doar un singur Click distanta, apasand butonul de jos...

Lasă un răspuns - parerea ta conteaza...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Interzisa copierea sau modificarea continutului.