luni 24 septembrie 2018 11:26 am
Download http://bigtheme.net/joomla Free Templates Joomla! 3
Acasa / News / ALERTA de RADIATII la granitele ROMANIEI dupa un posibil INCIDENT NUCLEAR in RUSIA!
Adpres Market
alerta-ersar-10349

ALERTA de RADIATII la granitele ROMANIEI dupa un posibil INCIDENT NUCLEAR in RUSIA!

AdpresFM - Radio Online Stations  

Serviciul de meteorologie al Rusiei, Rosgidromet, confirmă existența unei concentrații ”extrem de mari” de izotopi radioactivi de Ruteniu 106 descoperite în mai multe regiuni ale țării la sfârșitul lunii septembrie, confirmând astfel rapoarte europene realizate în această lună, anunță publicația britanică The Guardian.

”Eșantioane analizate la stațiile de monitorizare Argayash și Novogorny au relevat prezența izotopilor de Ru-106”, între 25 septembrie și 1 octombrie, a anunțat astăzi Rosgidromet.

Cea mai mare concentrație de izotopi radioacțivi Ru-106 a fost înregistrată în Argayash, localitate situată în regiunea Chelyabinsk din sudul Uralilor, care a depășit norma de poluare de 986 de ori, a precizat instituția.

Greenpeace Rusia a cerut luni Rosatom ”să deschidă o cercetare amănunțită a incidentelor de la Mayak și să publice rezultatele acestor cercetări”.
“Greenpeace va trimite o sesizare procurorilor, dolicitând deschiderea unui dosar în legătură cu o eventuală tentativă de mușamalizare a unui incident nuclear”, se mai afirma în declarația emisă luni de Greenpeace Rusia.

Pe data de 9 noiembrie, Institutul Francez pentru Radioprotecție și Securitate Nucleară (IRSN) a anunțat că a detectat Ruteniu 106 în Franța, în perioada 27 septembrie-13 octombrie.

Potrivit institutului francez, sursa poluării a fost foarte probabil de un accident produs între Volga și Urali, cu precizarea că concentrația măsurată în Europa de izotopi radioactivi nu este de natură să pună în pericol sănătatea populației.

La momentul anunțului, compania rusă Rosatom a anunțat că ”nivelul de radiații înregistrat în jurul tuturor obiectivelor aparținând infrastructurii nucleare din Rusia se află în limite normale”.

Sursa:observator.tv

Post-ul ALERTA de RADIATII la granitele ROMANIEI dupa un posibil INCIDENT NUCLEAR in RUSIA! apare prima dată în ReporterOnline.NET.

Powered by WPeMatico

AdpresFM - Radio Online Stations  

Play TV Online
Adpres Games - Jocuri Anti Stres


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com