Actualitate

Alertă în Europa. Virusul ucigaș a făcut primele victime

Două cazuri de infectare cu virusul din China au fost depistate în Franţa, a anunţat vineri seară ministrul francez al Sănătăţii, Agnès Buzyn.

Un caz a fost confirmat în Paris, iar altul în Bordeaux. Cei doi pacienţi spitalizaţi, care s-au întors recent din vizite efectuate în China, au fost plasaţi in izolare, potrivit  transparentnews.ro

„Pacientul din Bordeaux are 48 de ani, a revenit din China, a trecut prin oraşul Wuhan, a avut primele simptome pe 23 ianuarie. A avut contact cu zeci de persoane de când a revenit în Franţa”, a declarat ministrul Agnès Buzyn.

Despre pacientul din Paris nu se cunosc detalii.

„Ştim că a fost în China, dar nu ştim dacă a fost în oraşul Wuhan”, a precizat ministrul francez al Sănătăţii.

„Probabil că există şi alte cazuri de infecţii în Europa”, a subliniat oficialul francez.

„Suntem pe cale de a reconstitui istoricul acestor pacienţi pozitivi pentru a contacta persoanele cu care s-au intersectat”, a explicat ministrul, subliniind că perioada de incubaţie este probabil „în jur de şapte zile, între două şi 12 zile”.

„Avem astăzi primele cazuri europene, posibil pentru că am pus la punct testul foarte rapid şi suntem capabili să le identificăm”, a adăugat ministrul francez al sănătăţii.

Până în prezent, în China s-au înregistrat 26 de morţi, iar aproape 900 de persoane sunt spitalizate. Misteriosul virus s-a extins şi în alte ţări, precum Thailanda, Singapore, Hong Kong, Macao, Japonia, Vietnam, Coreea de Sud, Arabia Saudită şi SUA.

De altfel, în Statele Unite a fost confirmat deja şi un al doilea caz de îmbolnăvire. Este vorba despre o pacientă de circa 60 de ani din Chicago, care călătorise în China, la Wuhan, în luna decembrie. Femeia se află în spital, în stare stabilă.

„Întelegem că unele persoane sunt îngrijorate în legătură cu acest virus și cu impactul pe care îl poate avea asupra americanilor. Riscul pe termen scurt pentru americani este scăzut în acest moment”, a spus dr. Nancy Messonnier, directorul Centrului Național pentru Imunizare și Boli Respiratorii, din cadrul CDC.

Avertisment al OMS

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) le recomandă statelor lumii să se pregătească pentru o creștere a numărului de cazuri de infectare cu noul tip de coronavirus și să ia măsuri de prevenție cât mai rapid, se arată într-un comunicat al instituției.

„Ne așteptăm ca o creștere a numărului de cazuri să apară în orice țară. Astfel, toate țările trebuie să se pregătească, inclusiv prin supravegherea activă, prin detectare timpurie și prin izolare pentru prevenirea răspândirii infecțiilor. Recomandăm ca statele să comunice către OMS informațiile pe care le au”, se arată în mesaj. Organizaţia face apel la comunitatea internațională să dea dovadă de solidaritate și să coopereze cu celelalte țări „pentru identificarea sursei acestui nou virus și pentru dezvoltarea tratamentului necesar”.

Lucian Ionescu

Powered by WPeMatico


LIKE:... Nu uita sa dai LIKE paginii noastre de Facebook Adpres Media daca ti-a placut acest articol, astfel intrand si in comunitatea noastra de cititori, fiind la curent cu toate noutatile care apar pe site. Toate acestea, simplu, la doar un singur Click distanta, apasand butonul de jos...

Lasă un răspuns - parerea ta conteaza...

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Interzisa copierea sau modificarea continutului.