Sanatate

Alertă în România! Bolnavii de cancer, în pericol de moarte

 

Lipsa medicamentelor necesare pentru tratarea bolnavilor de cancer a dus în pragul disperării mii de bolnavi din ţara noastră, potrivit  transparentnews.ro

Situaţia este cu atât mai dramatică, cu cât Ministerul Sănătăţii nu poate demara achiziţii în lipsa unor date legate de cantităţile necesare pentru a acoperi nevoia de citostatice.

Sorina Pintea a declarat că fiecare unitate sanitară are obligativitatea de a se preocupa şi a asigura tratamentele necesare pentru pacienţi.

Ministerul Sănătăţii recunoaşte că se confruntă cu o gravă lipsă de medicamente încă din luna mai a acestui an. Până în prezent mii de bolnavi, veniți din toată Moldova, nu își mai pot continua tratamentele. Rafturile farmaciei sunt goale, iar pacienților li se spune să aștepte.

Mai grav, medicii spun că multe dintre ele nu pot fi înlocuite cu alte medicamente.

Fiind foarte scumpe, citostaticile nu pot fi cumpărate de toţi bolnavii.

Medicii spun că unii bolnavi vor fi trasferați la alte centre din țară sau chiar din străinatate pentru a-și continua tratamentul.

Până acum, lipsesc 12 medicamente pentru tratamentul cancerului, iar estimările arată că dacă nu se vor lua urgent măsuri, numărul dozelor lipsă va crește până la 40, în numai trei luni.

Lucian Ionescu

Powered by WPeMatico


LIKE:... Nu uita sa dai LIKE paginii noastre de Facebook Adpres Media daca ti-a placut acest articol, astfel intrand si in comunitatea noastra de cititori, fiind la curent cu toate noutatile care apar pe site. Toate acestea, simplu, la doar un singur Click distanta, apasand butonul de jos...

Lasă un răspuns - parerea ta conteaza...

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Interzisa copierea sau modificarea continutului.