Sanatate

Alertă în spitalele Covid din Bucureşti: Pacienţi transportaţi cu elicopterul, alţii, pe coridoare

De câteva zile, Raed Arafat a avertizat că la terapie intesivă în București, nu vor mai fi locuri. Iată că abundența de internări îi dă dreptate.

„La nivelul Centrului Național de Coordonare și Conducere a Intervenției (CNCCI) a fost dispusă măsura transferului unui pacient de la secția de terapie intensivă a unității spitalicești din București, respectiv Spitalul Universitar de Urgență, către Spitalul Clinic Județean de Urgență Craiova”, anunța ieri Departamentul pentru Situații de Urgență.

Transportul pacientului, intubat și ventilat mecanic, s-a realizat cu un elicopter de tip Mi-8 aflat în dotarea Inspectoratului General de Aviație al MAI, format din echipaj medical UPU-SMURD București, precizează DSU.

Situația se agravează și în țară unde sosesc la spitale tot mai mulți bolnavi în stare medie și gravă. Unele localități au intrat în carantină, iar altele sunt în studiu. Cei reîntorși din concedii mai ales de pe Litoral sunt primii suspectați că au adus acasă, fără să știe, virusul. Spitalul din Prahova, cel județean, se confruntă și el cu lipsa paturilor. În Gornet, localitate în carantină, boala a fost adusă conform anchetei epidemiologice de o persoană întoarsă de la mare. Pe Litoral continuă o totală sfidare a regulilor de protecție individuală.

Aurelia Apostol, AMPress

Powered by WPeMatico


LIKE:... Nu uita sa dai LIKE paginii noastre de Facebook Adpres Media daca ti-a placut acest articol, astfel intrand si in comunitatea noastra de cititori, fiind la curent cu toate noutatile care apar pe site. Toate acestea, simplu, la doar un singur Click distanta, apasand butonul de jos...

Lasă un răspuns - parerea ta conteaza...

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Interzisa copierea sau modificarea continutului.