miercuri 26 septembrie 2018 7:37 am
Download http://bigtheme.net/joomla Free Templates Joomla! 3
Acasa / News / ALERTĂ la graniță | Suspecţi de terorism, opriţi cu focuri de armă la frontiera României
Adpres Market
media-144783438113859200

ALERTĂ la graniță | Suspecţi de terorism, opriţi cu focuri de armă la frontiera României

AdpresFM - Radio Online Stations  

media-144783438113859200Doi suspecţi de terorism, cetăţeni moldoveni, care intenţionau să ajungă clandestin în România au fost reţinuţi miercuri de poliţiştii de frontieră din Republica Moldova. Aceştia au fost depistaţi pe malul râului Prut şi aveau cu ei obiecte periculoase şi materiale de propagandă islamică.

Potrivit poliţiştilor de frontieră, citaţi de publica.md, bărbaţii au fost observaţi în zona de responsabilitate a Sectorului Poliției de Frontieră Toceni. Acțiunile acestora au fost monitorizate, iar în urma constatării intențiilor de a trece ilegal hotarele ţării, polițiștii de frontieră au intervenit pentru reținerea bărbaților. În timpul apropierii patrulei, una dintre persoane a încercat să fugă. Polițiștii de frontieră au fost nevoiți tragă trei focuri de avertizare.

Tinerii reținuți sunt cetățeni moldoveni, cu vârste de 19 și, respectiv 26 de ani, ambii domiciliați în raionul Cahul. Anterior, cei doi au fost judecați, unul din ei fiind condamnat pentru omor. Mai mult, în perioada ispășirii pedepsei, în penitenciar bărbatul a fost convertit la islam, scrie stiripesurse.ro.

media-144783438034050800

La verificarea lucrurilor personale, polițiștii de frontieră au depistat mai multe obiecte și cărți ce propovăduiesc ideologia islamică. Totodată, persoanele respective dețineau și unele înscrisuri. Conform investigațiilor efectuate, cei doi aveau intenția de a ajunge în mai multe țări europene, cu destinația finală Franța.

În prezent sunt întreprinse un șir de măsuri de investigații în vederea stabilirii scopului urmărit de către persoanele reținute, odate ajunse în Uniunea Europeană.

Adpres.ro : Adpres Media – Grup Media Target : contact@adpres.ro

AdpresFM - Radio Online Stations  

Play TV Online
Adpres Games - Jocuri Anti Stres


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com