Actualitate

Alertă la NASA! Nu s-a mai întâmplat de 115 ani. Pericol real pentru Pământ

 

Astronomii de la NASA au detectat recent un asteroid cu o lungime de aproximativ 35 de metri care se apropie de Terra.

Asteroidul are cea mai apropiată orbită de Pământ din ultimii 115 ani, potrivit   transparentnews.ro

Cu toată tehnologia avansată de la NASA, astronomii au reuşit să vadă asteroidul abia săptămâna trecută.

Asteroidul numit 2019 TA7 urmează să zboare pe lângă Pământ cu o viteză de peste 22.500 de mile pe oră, la ora 18:53 pm (ET), luni, conform datelor prezentate de Jet Propulsion Laboratory (JPL) al NASA.

Potrivit oamenilor de ştiinţă, asteroidul orbitează Soarele o dată la 240 de zile și trece pe lângă Pământ aproximativ o dată pe an.

Cu toate acestea, apropierea de luni 14 octombrie va fi cea mai apropiată întâlnire din ultimii 115 ani, când trece la o distanță de aproximativ 930.000 de mile, de 50 de ori mai aproape de Pământ decât planeta Mercur.

De asemenea, astronomii susţin că Pământul nu are nicio apărare împotriva unui asteroid care se prăbușește pe suprafața sa.

ONU este îngrijorat în special de asteroizii nedetectați, similar cu TA7 din 2019, dat fiind că obiectele spațiale periculoase ne iau întotdeauna prin surprindere.

Lucian Ionescu

 

Powered by WPeMatico


LIKE:... Nu uita sa dai LIKE paginii noastre de Facebook Adpres Media daca ti-a placut acest articol, astfel intrand si in comunitatea noastra de cititori, fiind la curent cu toate noutatile care apar pe site. Toate acestea, simplu, la doar un singur Click distanta, apasand butonul de jos...

Lasă un răspuns - parerea ta conteaza...

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Adpres Media

Interzisa copierea sau modificarea continutului.