Actualitate

Alta Idee Stralucita: Orele de Educație Fizică și Sport vor fi înlocuite cu alte discipline, a anunțat Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

Orele de Educație Fizică și Sport vor fi înlocuite cu alte discipline, a anunțat Ministrul Educației care a spus și în ce condiții se vă face schimbul. Sorin Cîmpeanu a spus că în momentul în care orele de Sport nu se pot desfășura în exterior, din cauza vremii, elevii vor face alte discipline.

Schimbări pentru elevi la orele de Educație Fizică și Sport

Din cauza faptului că vremea s-a răcit și de acum vă fi din ce în ce mai greu că orele de Educație Fizică și Sport să se desfășoare afară, autoritățile caută soluții pentru elevi. Potrivit spuselor Ministrului Educației, când orele de Sport nu se pot face în exterior, vor fi suplinite cu ore de la alte discipline, cum ar fi Educație pentru viață.

Decizia stă în mâinile directorilor de școli care pot să facă acest schimb în condițiile în care vremea nu este potrivită pentru că elevii să facă activități fizice în aer liber.

Având în vedere şi condiţiile climatice, care sunt din ce în ce mai evidente, este clar că nu vor putea fi derulate orele de Educaţie fizică în exterior, din cauza condiţiilor climatice nefavorabile. În acest sens, fiecare director de şcoală poate să suplinească aceste ore de educaţie fizică cu ore din disciplina Educaţie pentru viaţă, spre exemplu, a spus Sorin Cîmpeanu.

Ministrul Educației promite majorarea burselor de merit și de performanță

Sorin Cîmpeanu a declarat că bursele de merit se vor dubla, iar cele de performanță vor crește de cinci ori. Se vă întâmpla din semestrul al doilea al anului școlar 2021-2022. Executivul a adoptat o hotărâre prin care a fost stabilit cuantumul minim al burselor, diferențiate pe categorii.

Astfel, s-a stabilit că bursele de performanţă să crească de cinci ori, de la 100 de lei la 500 de lei, iar bursele de merit să fie dublate, de la 100 la 200 de lei.

Este important de menționat că vă creşte plafonul de la care aceste burse vor putea fi acordate, adică de la media 8,50 la media 9,50.

Potrivit Ministrului Educației, în anul şcolar 2020-2021, un număr de 553.000 de elevi au înregistrat medii peste 8,50, iar 347.000 de elevi au avut medii peste 9,50.LIKE:... Nu uita sa dai LIKE paginii noastre de Facebook Adpres Media daca ti-a placut acest articol, astfel intrand si in comunitatea noastra de cititori, fiind la curent cu toate noutatile care apar pe site. Toate acestea, simplu, la doar un singur Click distanta, apasand butonul de jos...

Lasă un răspuns - parerea ta conteaza...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Interzisa copierea sau modificarea continutului.