Actualitate

Ambasadorul Marii Britanii în SUA a demisionat după „scandalul Trump”

kitunghii.ro

Ambasadorul Marii Britanii la Washington, Sir Kim Darroch, a demisionat în plin conflict diplomatic cu SUA.

Emisarul britanic la Washington a decis să demisioneze pentru a dezamorsa conflictul diplomatic fără precedent izbucnit între Marea Britanie și SUA.

Sir Kim Darroch a fost trecut pe o listă neagră de la Casa Albă, iar preşedintele american l-a jignit pe reţelele sociale după ce depeșele sale diplomatice secrete, în care îl cataloga pe Trump drept ”inept”, au fost scurse în presă.

Criticile la adresa lui Trump i-au adus ambasadorului britanic un statut de persona non grata la Washington. El a fost scos de Casa Albă de pe lista cu invitaţi la o cină a diplomaţilor, iar o discuţie a miniştrilor comerţului ai celor două ţări, la care urma să participe şi ambasadorul, a fost anulată.

În plus, Trump a criticat şi felul în care Theresa May a negociat Brexitul, pe care l-a caracterizat drept prostesc. Replica a venit de la ministrul britanic de Externe, care i-a transmis că declaraţiile sunt lipsite de respect şi greşite.

Premierul Theresa May și-a exprimat la rândul ei sprijinul pentru diplomat.

Analiştii politici din Regatul Unit susţin că tensiunile arată cât de problematică şi sensibilă a devenit relaţia dintre Londra şi Washington, mai ales după instalarea lui Trump la Casa Albă.

Articolul Ambasadorul Marii Britanii în SUA a demisionat după „scandalul Trump” apare prima dată în Cronica Romana.

pni.ro%20

Comment here