Actualitate

Amendamente ALDE la proiectul privind alegerea primarilor: Preşedinţii consiliilor judeţene – aleşi prin vot indirect

ALDE a depus mai multe amendamente la proiectul privind alegerea primarilor în două tururi de scrutin pentru care Guvernul intenţionează să-şi angajeze răspunderea, printre care cel care prevede că preşedinţii consiliilor judeţene se aleg prin vot indirect de către consiliile judeţene.

În forma propusă de Guvern se prevede că preşedinţii consiliilor judeţene se aleg „pe circumscripţiile electorale prin scrutin uninominal”.

Un alt amendament propus de ALDE prevede că persoanele care şi-au stabilit reşedinţa în circumscripţia electorală cu mai puţin de 90 de zile înaintea datei scrutinului îşi vor putea exercita dreptul de vot doar în comuna, oraşul, municipiul sau subdiviziunea administrativ-teritorială a municipiului în care îşi au domiciliul pe lista „permanentă” şi nu pe lista „suplimentară”, cum se prevedea în forma Guvernului.

Guvernul urmează să-şi angajeze răspunderea pe proiectul de lege privind alegerea primarilor în două tururi de scrutin în şedinţa comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului de miercuri, începând cu ora 14,00, conform calendarului stabilit de Birourile permanente.

Termenul stabilit pentru depunerea de către parlamentari a amendamentelor la proiectul de lege asupra căruia Guvernul îşi va angaja răspunderea a fost stabilit pentru luni, la ora 16,30. Amendamentele vor fi transmise Guvernului până marţi, la ora 12,00, Executivul urmând să decidă care dintre acestea vor fi adoptate.

Sursa: News24.ro.

Powered by WPeMatico


LIKE:... Nu uita sa dai LIKE paginii noastre de Facebook Adpres Media daca ti-a placut acest articol, astfel intrand si in comunitatea noastra de cititori, fiind la curent cu toate noutatile care apar pe site. Toate acestea, simplu, la doar un singur Click distanta, apasand butonul de jos...

Lasă un răspuns - parerea ta conteaza...

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Interzisa copierea sau modificarea continutului.