Actualitate

ANAF pe urmele românilor cu datorii. Noi metode de colectare a banilor

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a creat un Institut special de Mediere pentru românii care au impozitele neplătite. Rolul noului institut este de a se crea posibilitatea ca atât persoanele fizice cât şi firmele care au datorii la stat din cauza impozitelor neplătite să semneze un plan de plată eşalonată a datoriilor.

ANAF pe urmele românilor cu datorii. Noi metode de colectare a banilor

În România, 95% din veniturile colectate de ANAF sunt plătite benevol de contribuabili. Însă 5% dintre români sau firme cu activitate în ţara noastră au diferite probleme în achitarea impozitelor, potrivit antena3.ro

În loc să li se pună direct propire pe conturi, autorităţile au decis să îi invite pe datornici la sediile ANAF pentru a semna o înţelegere.

În unele cazuri, s-ar putea să fie anulate unele dobânzi de întârziere. Dar asta doar în funcţie de suma de bani pe care cel în culpă o datorează.

Reprezentanţii oamenilor de afaceri susţin că astfel ANAF are şanse mai mari să colecteze banii, decât dacă ar bloca nişte conturi în care nu există fonduri.

Lucian Ionescu


LIKE:... Nu uita sa dai LIKE paginii noastre de Facebook Adpres Media daca ti-a placut acest articol, astfel intrand si in comunitatea noastra de cititori, fiind la curent cu toate noutatile care apar pe site. Toate acestea, simplu, la doar un singur Click distanta, apasand butonul de jos...

Lasă un răspuns - parerea ta conteaza...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Interzisa copierea sau modificarea continutului.