Anchete

Anchetă după întâlnirea din miez de noapte dintre șeful Poliției Române și interlopi

Înmormântarea liderului clanului Duduianu s-a făcut la o oră stabilită de Poliția Română. Informația a fost furnizată chiar de oficialii instituției care, după două săptămâni de speculații, au admis că șeful poliției s-a întâlnit, într-o biserică, noaptea, cu unul dintre liderii interlopilor.

Anchetă după întâlnirea din miez de noapte dintre șeful Poliției Române și interlopi

“A fost o misiune oficială și legală” prin care au fost preîntâmpinate eventuale incidente violente, au mai adăugat șefii poliției. “Normal ar fi fost ca întâlnirea să aibă loc la sediul poliției, la lumina zilei”, a replicat însă un reprezentant al polițiștilor, care spune că astfel de întâlniri îi fac de râs.

Speculații existau de două săptămâni. În filmare se vede cum șeful Poliției Române, însoțit de alți ofițeri de rang înalt, ajung la întâlnirea cu interlopii. Întâlnirea a avut loc în preajma acestei biserici din cartierul Rahova, după miezul nopții.

A durat doar câteva minute, spun surse oficiale, timp în care șeful Poliției Romane i-ar fi spus ferm fratelui liderului decedat că înmormântarea va avea loc la 8 dimineața, nu după prânz, cum fusese inițial stabilit.

”A produs prejudicii de imagine grave”

Există însă voci care spun însă că șeful poliției s-ar fi ploconit în fața interlopului și ar fi negociat cu el modificarea, acuzație respinsă ferm de resonsabili.

Șeful statului a cerut miercuri seară lămuriri publice.

Klaus Iohannis: ”Cred că aceste chestiuni pot și trebuie explicate cel mai bine de cei în cauza și atunci se vor lămuri lucrurile și în spațiul public”.

Explicațiile au venit joi. Polițiștii susțin că existau informații conform cărora la înmormântarea interlopului Florin Mototolea zis Emi Pian puteau veni până la 3.000 de oameni. Se temeau de incidente violente, dar și de o răspândire în masă a infecției cu coronavirus.

Bogdan Despescu, secretar de stat MAI: ”Modul în care s-a desfășurat acțiunea a fost asumat pentru a preveni incidente violente. Poliția Română nu a negociat nici aplicarea legii, ci s-au impus măsuri de natură să prevină producerea unor evenimente grave”.

Liviu Vasilescu, șeful Poliției Române: ”Am făcut un demers absolut legal. Această abordare a situației a condus la un rezultat bun pentru că acum nu avem alte victime și nu am avut imagini care să fi făcut mult rău nu doar Poliției Române, ci și României”. Politiei Romane i s-a făcut un rău imens, spun însă unii dintre reprezentanții polițiștilor.

Cosmin Andreica, sindicatul Europol: ”Gafa de a nu comunica 3 săptămâni este impardonabilă. A produs prejudicii de imagine grave, lăsând să se înțeleagă că e firesc și normal ca șeful poliției să se întâlnescă cu interlopii. De ce a fost nevoie să se întâlnească noaptea, nu ziua, la biroul poliției?”.

Anchetă internă pentru a se stabili cine a obținut imaginile

Neoficial, există răspunsuri și la aceste întrebări. Oamenii legii ar fi luat decizia să se întâlnească noaptea pentru că, spun ei, astfel nu le-ar fi dat timp interlopilor să se răzgândească și să revină la programul inițial. (stirileprotv.ro)

Curios este faptul că a doua zi după întâlnire în zonă și-a făcut apariția un bărbat care a început să caute orice probă video cu întrunirea. A găsit imagini, s-a recomandat ca fiind polițist și a pus mâna pe ele. În acest caz a fost deschisă o anchetă internă care va stabili cine a cerut imaginile și care a fost scopul demersului.

Abonati-va la canalul Telegram Adpres Media pentru a primi toate stirile.

LIKE:... Nu uita sa dai LIKE paginii noastre de Facebook Adpres Media daca ti-a placut acest articol, astfel intrand si in comunitatea noastra de cititori, fiind la curent cu toate noutatile care apar pe site. Toate acestea, simplu, la doar un singur Click distanta, apasand butonul de jos...


Lasă un răspuns - parerea ta conteaza...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Interzisa copierea sau modificarea continutului.