Dezvaluiri

Anchetat de DNA, Ion Rădoi se pregătește să iasă la pensie. Va trebui să renunțe la șefia sindicatului si cea de membru al sindicatului.

Ion Rădoi a fost parlamentar PSD și conduce de 15 ani sindicatul de la metrou. Odată cu ieșirea la pensie, va trebui să renunțe la funcția de președinte al sindicatului Unitatea și nu va mai putea fi nici membru al sindicatului.

„Poate dobândi calitatea de membru al U.S.L.M. (Uniunea – Sindicatul Liber din Metrou, n.r.) orice salariat al Societăţii Comerciale de Transport cu Metroul Bucureşti „Metrorex” S.A. Calitatea de membru poate fi redobândită – fără drepturile sindicale timp de 6 luni de la data reînscrierii – numai o singură dată”, arată statutul sindicatului, potrivit Economedia. Directorul Metrorex, Ștefan Paraschiv, a confirmat, pentru sursa menționată, că Ion Rădoi nu va mai fi președinte sau membru de sindicat după ce iese la pensie.

Pe 13 iulie, DNA l-a pus sub control judiciar pe liderul sindical, după ce l-a audiat, la capătul a șapte ore de percheziții în 16 locații, printre care sediul USLM și locuința lui Rădoi. Între acuzațiile DNA se numără faptul că Rădoi și-a folosit influența pe care o deține pentru a obține venituri ilegale prin administrarea spațiilor comerciale de la metrou. Potrivit procurorilor anticorupție, când unul din contractele încheiate la Metrorex a încetat, liderul sindical a organizat proteste pentru a șantaja decidenții și a obține o decizie în favoarea sa.

Unul dintre aceste proteste a avut loc pe 25/26 martie 2021, când Rădoi a coordonat angajații Metrorex și membrii de sindicat în blocarea circulației de la metrou. Evacuarea și demolarea spațiilor comerciale de la metrou au început pe 7 aprilie, în stația Ștefan cel Mare. Primăriile Sector 3 și Sector 5, care nu au participat la această operațiune, au fost vizate de perchezițiile de miercuri. Pe stenogramele DNA publicate de G4Media, primarul sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, a fost înregistrat când îi spune lui Ion Rădoi că vrea „o jumate de staţie la Izvor”, pentru a nu evacua chioșcurile de la metrou.

După apariția lor în presă, Piedone a spus că discuția a fost o glumă, iar chioșcurile de la Izvor au fost dărâmate în noaptea de marți spre miercuri


LIKE:... Nu uita sa dai LIKE paginii noastre de Facebook Adpres Media daca ti-a placut acest articol, astfel intrand si in comunitatea noastra de cititori, fiind la curent cu toate noutatile care apar pe site. Toate acestea, simplu, la doar un singur Click distanta, apasand butonul de jos...

Lasă un răspuns - parerea ta conteaza...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Interzisa copierea sau modificarea continutului.