Life Style

ANM a actualizat prognoza meteo! Zonele în care canicula își face simțită prezența

kitunghii.ro

Continuă valul de caniculă în cea mai mare parte a țării. Administrația Națională de Meteorologie a emis o nouă alertă de temperaturi extreme, valabilă de vineri, 23 august, până în cursul zilei de duminică, 25 august. În acest interval, mercurul din termometre va indica valoarea maximă de 36 de grade, în timp ce indicele de confort termic va depăși pragul critic de 80 de unități.

Zonele în care canicula își face simțită prezența

Potrivit informării, temperaturile maxime se vor situa frecvent între 32 şi 34 de grade, valori ceva mai ridicate fiind semnalate local în Oltenia şi Muntenia şi izolat în Banat şi Crişana, 35-36 grade, în vreme ce nopțile se anunță tropicale, cu temperaturi minime cuprinse în general între 19 şi 22 de grade, avertizează meteorologii. Totodată, specialiştii au transmis că în după-amiaza şi seara zilei de duminică, instabilitatea atmosferică își va spune cuvântul în cea mai mare parte a teritoriului.

„În intervalul menţionat, disconfortul termic va fi ridicat, iar local în regiunile vestice, sudice şi sud-estice indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi. Temperaturile maxime se vor situa frecvent între 32 şi 34 de grade, mai ridicate, spre 35…36 de grade local în Oltenia şi Muntenia şi izolat în Banat şi Crişana, unde şi nopţile vor fi tropicale, cu temperaturi minime cuprinse în general între 19 şi 22 de grade. În special în după-amiaza şi seara de duminică (25 august), temporar instabilitatea atmosferică va fi accentuată în zonele montane”, se arată în comunicatul transmis dat publicității de reprezentanții ANM.

Weekend-ul aduce vreme instabilă
Acest sfârșit de săptămână, aduce temperaturi de până la 37 de grade Celsius în cele mai multe regiuni ale țării, însă meteorologii avertizează că pot apărea și episoade de instabilitate, cu intensificări ale vântului, averse cu caracter torențial, descărcări electrice și, pe arii restrânse, chiar căderi de grindină.

pni.ro%20

Comment here