Sanatate

ANSVSA: Alevia. Suplimentele alimentare cu calciu, magneziu, zinc și D3, retrase de pe piață. Care sunt acestea?!

Compania Alevia anunţă duminică, 29 august, retragerea de pe piaţă a anumitor loturi de produse, ca urmare a informării primite de la unul din furnizorii săi care a precizat că în compoziţia carbonatului de calciu şi carbonatului de magneziu a apărut accidental oxid de etilenă, peste limitele permise de reglementările în vigoare.

„Alevia a respectat toate procedurile şi normele de siguranţă în vigoare pentru producţia de suplimente nutritive, contaminarea neproducându-se în fabrica Alevia”, au transmis reprezentanţii companiei Alevia, într-un comunicat.

Alevia colaborează în prezent atât cu autorităţile competente, cât şi cu partenerii comerciali pentru a se asigura că toţi consumatorii sunt informaţi de rechemare. Persoanele care au achiziţionat aceste produse au posibilitatea să le returneze la magazinul de unde le-au cumpărat şi vor primi înapoi contravaloarea lor până la data de 10 septembrie.

De asemenea, compania a decis testarea loturilor retrase la un laborator acreditat din Germania pentru a verifica dacă este depăşită limita legală de oxid de etilenă pentru acestea. Celelalte loturi ale acestor produse pot fi consumate fără probleme. Întreaga listă de produse poate fi consultată AICI.

Știre inițială:

ANSVSA a emis o alertă pentru retragerea de pe piață a unui sortiment de vitamine. Suplimentele alimentare cu calciu, zinc și vitamina D3 au un nivel peste limitele legale de oxid de etilenă, avertizează inspectorii ANSVSA. Potrivit ANSVSA, un magazin din București aparținând unui lanț important a retras de la vânzare mai multe suplimente de calciu, magneziu și zinc.

Este vorba despre produsele:

  • 00030 Alevia calciu, magneziu și zinc 40 cp nr. lot 42.10.20, 43.10.20, termen de valabilitate 10.2023
  • 99364 Alevia calciu, magneziu și zinc 20 plic, nr lot 64.11.20, 65.11.20, 66.11.20, 67.11.20, 68.11.20, 69.11.20, 70.11.20 cu termen de valabilitate 11.2022
  • 00033 Alevia calciu D3 40CP cu nr. lot 24.10.20, 25.10.20, 26.11.20 și termen de valabilitate 10.2023.

„Retragerea produselor de pe piață și rechemarea acestora de la consumatori au fost declanșate la solicitarea furnizorului, constatându-se rezultate necorespunzătoare la analizarea unui ingredient utilizat la fabricarea produselor, având un nivel peste limitele legale de oxid de etilenă”, se arată în comunicatul transmis de ANSVSA.

Compania Alevia anunță retragerea de pe piață a anumitor loturi de produse, ca urmare a informării primite de la unul din furnizorii săi, care a precizat că în compoziția carbonatului de calciu și carbonatului de magneziu a apărut accidental oxid de etilenă, peste limitele permise de reglementările în vigoare.

Acest fapt are impact doar asupra loturilor de produse Alevia din lista de mai sus. Persoanele care au achiziționat aceste produse au posibilitatea să le returneze la magazinul de unde le-au cumpărat și vor primi înapoi contravaloarea lor până la data de 10.09.2021.

Abonati-va la canalul Telegram Adpres Media pentru a primi toate stirile.

LIKE:... Nu uita sa dai LIKE paginii noastre de Facebook Adpres Media daca ti-a placut acest articol, astfel intrand si in comunitatea noastra de cititori, fiind la curent cu toate noutatile care apar pe site. Toate acestea, simplu, la doar un singur Click distanta, apasand butonul de jos...


Lasă un răspuns - parerea ta conteaza...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Interzisa copierea sau modificarea continutului.