sâmbătă 18 august 2018 6:25 am
Download http://bigtheme.net/joomla Free Templates Joomla! 3
Acasa / News / ANUNT BOMBA de la GUVERN! Aprobate,azi, MASURI SOCIALE care vor fi pe gustul romanilor!
Adpres Market

ANUNT BOMBA de la GUVERN! Aprobate,azi, MASURI SOCIALE care vor fi pe gustul romanilor!

AdpresFM - Radio Online Stations  

O ordonanță de urgență a fost adoptată, în ședința de joi a Executivului.Ea cuprinde măsuri pentru reglementarea concediilor şi indemnizaţiilor de asigurări sociale de sănătate, informează Guvernul.

Potrivit OUG, părintele sau asiguratul care are legal în îngrijire un copil grav bolnav poate beneficia de concediu medical şi de indemnizaţie pentru îngrijirea lui până la vârsta de 16 ani, în condiţiile în care, până în prezent, limita de vârstă a copilului era de 7 ani.

De asemenea, lista acestor afecţiuni grave va fi stabilită de comisiile de specialitate ale Ministerului Sănătăţii şi va fi prevăzută în Normele de aplicare a prevederilor ordonanţei de urgenţă 158/2005 privind concediile şi indemnizaţiile de asigurări sociale de sănătate.

Actul normativ adoptat joi simplifică și procedura de acordare a certificatelor de concediu medical pentru situaţiile în care asiguraţii beneficiază de concediu medical pentru îngrijirea copilului bolnav, dacă însoţesc copilul la tratament pe teritoriul unui stat membru al Uniunii Europene, al Spaţiului Economic European şi al Confederaţiei Elveţiene, ori pe teritoriul unui alt stat decât cele menţionate anterior.

În aceste cazuri, s-au stabilit că certificatul de concediu medical va putea fi eliberat atât unuia dintre părinţi, cât şi unei persoane împuternicite de acesta. Ordonanţa de urgenţă prevede şi crearea cadrului legal pentru realizarea şi implementarea unei soluţii informatice pentru eliberarea certificatelor de concediu medical în format electronic.

Doctorii prescriptori vor putea completa şi transmite angajatorilor/beneficiarilor certificatele de concediu medical în format electronic, prin mijloace electronice de transmitere la distanţă. Certificatele vor fi semnate de medici cu semnături electronice calificate. „Pe lângă măsuri menite să simplifice modul de acordare a certificatelor de concediu medical, actul normativ reglementează şi posibilitatea acordării indemnizaţiei de maternitate calculate în raport cu toate veniturile pe baza cărora s-a calculat şi plătit contribuţia pentru concedii şi indemnizaţii de asigurări sociale de sănătate”, scrie în comunicatul de presă.

Sursa:evz.ro

Post-ul ANUNT BOMBA de la GUVERN! Aprobate,azi, MASURI SOCIALE care vor fi pe gustul romanilor! apare prima dată în ReporterOnline.NET.

AdpresFM - Radio Online Stations  

Play TV Online
Adpres Games - Jocuri Anti Stres


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com