Social Media

ANUNT SOC! PNL va taia mai multe pensii ! Vor avea de suferit politistii, magistratii, parlamentarii si fostii angajati ai serviciilor secrete

Nici bine nu au ajuns la guvernare ca liberalii au anuntat deja ca vor taia pensiile speciale ale multor categorii sociale. Intentia PNL de a taia aceste pensii este mult mai veche, dar de aceasta data se pare ca liberalii isi vor pune in practica proiectul imediat cum vor ajunge la putere.

Anuntul a fost facut chiar de Rares Bogdan, in noaptea alegerilor, iar in laboratoarele PNL se lucreaza deja la acest lucru. Astfel, fostii magistrati se vor trezi cu pensiile taiate la mai mult de jumatate, intentia PNL fiind ca pensia maxima sa fie de 6.000 de lei.

La fel si in cazul fostilor politisti, liberalii mizeaza pe un venit maxim de 5.000 de lei, in timp ce fostii angajati din serviciile secrete nu vor incasa o pensie mai mare de 5.500 de lei. Celelalte categorii sociale vizate de acest proiect al PNL sunt membrii corpului diplomatic si consular al Romaniei, membrii Curtii Constitutionale si personalul aeronautic civil navigant profesionist din aviatia civila din Romania.

Conducerea PNL a anuntat ca va lupta pentru impunerea acestei masuri, printre cei mentionati ca avand pensii prea mari fiind fostul procuror general Augustin Lazar. ”Nu pot sa aiba pensii de 350 de milioane si marea masa a cetatenilor… Domnul Augustin Lazar, daca va avea 300 de milioane, va avea posibil 60 de milioane pentru ca, pe contributivitate, va obtine atat. Eu nu sunt mincinos. Daca am spus asa, asa vom face. Iar daca nu vor face asta colegii mei, vor avea o problema direct cu mine. Sa vedem ce o sa imi faca. Sunt de cinci ani europarlamentar”, a anuntat Rares Bogdan.

Nici parlamentarii nu vor scapa de furia liberalilor, care au in proiect, printre altele, ca toate indemnizatiile deputatilor si senatorilor sa fie reduse la jumatate, iar pensiile speciale pe care ar urma sa le obtina la varsta de pensionare sa fie anulate, tot pe motivul lipsei contributivitatii. De altfel, inca din luna februarie a acestui an, patru parlamentari liberali au depus o initiativa legislativa de interzicere a tuturor pensiilor speciale.

Cristian Buican, liderul liberalilor valceni, este initiator  al  acestui proiect legislativ care vizeaza eliminarea acestor privilegii financiare pentru toate categoriile care beneficiaza in prezent de ele, alaturi de deputatul Gigel-Sorinel Stirbu si de senatorii Romulus Bulacu si Florin Citu.

“Sunt eliminate toate privilegiile financiare pentru deputati si senatori, pentru judecatori si procurori, pentru militari si politisti, pentru functionarii publici cu statul special, pentru membrii corpului diplomatic si consular al Romaniei, pentru membrii Curtii Constitutionale si personalul aeronautic civil navigant profesionist din aviatia civila din Romania, adica tot ceea ce inseamna pensie speciala. Este singura initiativa de acest fel si asteptam sa vedem ce sustinere vom avea din partea colegilor parlamentari”, a declarat deputatul Buican.

El a precizat ca printre motivele pentru care a decis sa initieze un astfel de proiect legislativ se afla numarul mare de pensionari care beneficiaza de pensii mici (peste cinci milioane de pensionari au un venit lunar mediu de 1.100 de lei), dar si suma mare pe care trebuie sa o plateasca statul roman pentru aceste pensii speciale, adica un miliard de euro pe an, suma ce reprezinta aproape jumatate din deficitul inregistrat de fondul de pensii.LIKE:... Nu uita sa dai LIKE paginii noastre de Facebook Adpres Media daca ti-a placut acest articol, astfel intrand si in comunitatea noastra de cititori, fiind la curent cu toate noutatile care apar pe site. Toate acestea, simplu, la doar un singur Click distanta, apasand butonul de jos...

Lasă un răspuns - parerea ta conteaza...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Interzisa copierea sau modificarea continutului.