Actualitate

Aproape 65 de mii de români îi cer demisia lui Teodor Meleșcanu

melescanu

Aproape 65.000 de cetățeni au semnat petiția inițiată de un membru al Comunității Declic, prin care cer demisia ministrului de Externe, Teodor Meleșcanu, după ce zeci de mii de români din diaspora nu au putut vota la alegerile europarlamentare și la referendumul pe Justiție.

Zecilor de mii de români din străinătate li s-a încălcat, ieri, un drept garantat de Constituție: dreptul de a vota. Deși au stat ore în șir la coadă, ei nu au mai apucat să voteze. Guvernul și-a bătut din nou joc de diaspora și, de aceea, ministrul de Externe trebuie să plece”, a declarat Tudor Brădățan, director executiv Declic.

Petiția a fost inițiată pe campaniamea.declic.ro și, în mai puțin de 24 de ore a devenit virală. Petiția, care poate fi accesată aici: https://campaniamea.declic.ro/petitions/teodor-melescanu-demisia, a strâns aproape 65.000 de semnături, iar oamenii continuă să semneze masiv.

”Cine era ministru de externe în 2014, când au fost infernalele cozi la vot din diaspora? Veșnicul Teodor Meleșcanu, al cărui minister declară sfidător, 5 ani mai târziu, când iarăși sunt cozi imense, că sunt suficiente cele 441 de secții din diaspora”, a declarat inițiatorul petiției, Cosmin Pojoranu.

Unii dintre românii din diaspora au venit de la sute de km distanță ca să voteze, au stat chiar și 10 ore la coadă și nu au putut să își exercite dreptul fundamental al votului.

Pe lângă demisia ministrului Meleșcanu, care este iminentă, le cerem autorităților să organizeze, pentru următoarele alegeri, un sistem de vot prin corespondență, care să nu îi mai umilească pe românii aflați în străinătate. Este suficient că acești oameni sunt departe de casă și de familie”, a mai spus Tudor Brădățan.

Comunitatea Declic este formată din aproape 500.000 de cetățeni activi, din țară și din străinătate, care se mobilizează în online și offline ori de câte ori este nevoie să acționeze pentru o societate mai dreaptă. Orice persoană care vrea să inițieze o petiție are la dispoziție platforma campaniamea.declic.ro, întreținută de comunitatea Declic.

Articolul Aproape 65 de mii de români îi cer demisia lui Teodor Meleșcanu apare prima dată în Cronica Romana.LIKE:... Nu uita sa dai LIKE paginii noastre de Facebook Adpres Media daca ti-a placut acest articol, astfel intrand si in comunitatea noastra de cititori, fiind la curent cu toate noutatile care apar pe site. Toate acestea, simplu, la doar un singur Click distanta, apasand butonul de jos...

Lasă un răspuns - parerea ta conteaza...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Interzisa copierea sau modificarea continutului.