Sanatate

Aproximativ 1,5 milioane de copii şi-au pierdut un părinte sau un îngrijitor din cauza COVID-19

În jur de 1,5 milioane de copii din toată lumea  şi-au pierdut cel puţin un părinte, bunic sau un alt îngrijitor din cauza pandemiei de coronavirus în intervalul martie 2020 – aprilie 2021, conform unui nou studiu, informează DPA.

Un grup de oameni de ştiinţă, condusă de Seth Flaxman de la Imperial College London a calculat acest total folosind rata natalităţii şi informaţii referitoare la mortalitatea provocată de coronavirus pe baza cărora a creat modele matematice.

Deoarece informaţiile nu sunt colectate la fel de cuprinzător în toate regiunile, numărul nu poate fi decât aproximativ şi,posibil, subestimat, au menţionat oamenii de ştiinţă.

Astfel, numărul copiilor care şi-au pierdut unul sau ambii părinţi în urma pandemiei este îndeosebi de ridicat în rândul populaţiei din Africa de Sud, Brazilia şi Columbia, printre alte ţări.

În general, numărul copiilor care şi-au pierdut tatăl este de aproximativ cinci ori mai mare decât numărul copiilor care şi-au pierdut mama. (Studiul fiind publicat în revista medicală The Lancet)


LIKE:... Nu uita sa dai LIKE paginii noastre de Facebook Adpres Media daca ti-a placut acest articol, astfel intrand si in comunitatea noastra de cititori, fiind la curent cu toate noutatile care apar pe site. Toate acestea, simplu, la doar un singur Click distanta, apasand butonul de jos...

Lasă un răspuns - parerea ta conteaza...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Interzisa copierea sau modificarea continutului.