Actualitate

Arafat clarifică situația de la Foișor. De ce au fost evacuați pacienții în toiul nopții

Noaptea trecută, pacienții care se aflau la spitalul Foișor au fost evacuați. Unii dintre ei au fost externați, în timp ce alții au fost transferați la alte spitale, în funcție de starea de sănătate a fiecăruia.

Raed Arafar, șeful DSU, a explicat cum au stat, de fapt, lucrurile și de ce evacuarea nu a mai putut aștepta până azi, dar și de ce a fost luată o astfel de decizie.

Raed Arafat a explicat care a fost situația de seara trecută, de la Foișor. Oficialul a declarat că situația din spitalele din România este tot mai dificilă, iar majoritatea locurilor de la ATI sunt complet ocupate. Astfel, cazurile urgente chiar nu mai aveau unde să fie duse, pentru că spitalele sunt pline, în special în București și zonele limitrofe.

Astfel, autoritățile au decis să se orienteze către un spital non-covid care nu primește urgențe la fel de mult ca altele și care poate fi transformat total pentru covid mult mai ușor, având în vedere că avea 20 de paturi de ATI libere. Astfel, în cursul zilei, după o discuție și cu cei de la Ministerul Sănătății, Arafat a semnat ordinul care a fost avizat și de ministrul Sănătății și a fost luată această decizie.

“De ce s-a făcut pe timpul nopții – pentru că s-a întârziat în discuții și lămuriri la spitalul respectiv, în prezența DSP, în prezența celor de la primărie, în prezența celor de la DSU.

Dacă noi așteptam evacuarea până dimineață, înseamnă că noi nu puteam să luăm spitalul să funcționeze decât după-amiază, noi încercăm să îl punem în funcționare cât mai repede pentru pacienții care așteaptă și a căror stare este critică și sunt în pericol vital.


LIKE:... Nu uita sa dai LIKE paginii noastre de Facebook Adpres Media daca ti-a placut acest articol, astfel intrand si in comunitatea noastra de cititori, fiind la curent cu toate noutatile care apar pe site. Toate acestea, simplu, la doar un singur Click distanta, apasand butonul de jos...

Lasă un răspuns - parerea ta conteaza...

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Interzisa copierea sau modificarea continutului.