Actualitate

Arhiepiscopul Pimen ”S-a mutat la Domnul”. Este anuntul Trinitas TV, postul de televiziune al Patriarhiei Romane…

Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, ÎPS Pimen, care ar fi împlinit 91 de ani în 25 august, a încetat din viață în noaptea de marți spre miercuri, la Spitalul ”Balș” din București unde fusese adus după constatarea că era contaminat cu coronavirus.

Arhiepiscopul Pimen ”S-a mutat la Domnul”, anunta Trinitas

”Înaltpreasfinţitul Părinte Pimen s-a mutat la Domnul! Dumnezeu să-l odihnească!”, este anunţul Trinitas Tv, postul de televiziune al Patriarhiei.

Născut în localitatea Greabănu, judeţul Buzău, în 1929, el a devenit călugăr în 1951. Şi-a făcut studiile medii la liceul din Râmnicu Sărat şi la Seminarul monahal din Mănăstirea Neamţ. A urmat studiile superioare la Institutul Teologic Universitar din Bucureşti, iar apoi a efectuat studii de specializare la Universitatea din Koln.

Viața arhiepicopului Pimen a fost tumultuoasă, de numele său fiind legate făptuiri lumești și bune și rele. El a slujit până în ultimele momente, când, constatându-se boala,  un elicopter SMURD l-a adus pentru internare la București, unde medicii au încercat cele mai noi și eficiente tratamente spre a-i salva viața, dar fără succes.


LIKE:... Nu uita sa dai LIKE paginii noastre de Facebook Adpres Media daca ti-a placut acest articol, astfel intrand si in comunitatea noastra de cititori, fiind la curent cu toate noutatile care apar pe site. Toate acestea, simplu, la doar un singur Click distanta, apasand butonul de jos...

Lasă un răspuns - parerea ta conteaza...

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Interzisa copierea sau modificarea continutului.