Adpres Media

Cascada BuciasGrup Plaja Corbu

perfect-tour.ro/ Perfect Tour

vivacredit.ro


Actualitate

Aşa da, copii ai României: Premiul întâi mondial şi medalia de aur, pentru elevii echipei AutoVortex

Premiul întâi mondial şi medalia de aur, pentru elevii echipei AutoVortex este uriaşa performanţă cu care s-au întors  elevii români de la Campionatul internațional de Robotică din acest an. Au concurat cu cei mai buni inventatori de roboți din lume și au ieșit primii.

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, i-a primit, vineri, la sediul ministerului, pe membrii echipei româneşti de robotică AutoVortex, câştigătorii premiului I şi ai medaliilor de aur la Campionatul Internaţional de Robotică „FTC Russia 2021”, desfăşurat în Federaţia Rusă în perioada 23-25 aprilie.

Ministrul a adresat felicitări membrilor echipei AutoVortex – elevi cu vârste cuprinse între 13 şi 18 ani, precum şi antrenorului, asist. univ. dr. Ionuţ Valentin Panea, mentorilor şi părinţilor acestora, atât pentru victoria recent obţinută, cât şi pentru şirul de succese internaţionale pe care echipa AutoVortex le-a înregistrat constant încă de la momentul înfiinţării, în anul 2012, arată un comunicat al MAE, citat de Agerpres.

Elevii au mulțumit la rându-le pentru sprijinul acordat de minister pentru a obține pașapoarte de serviciu, singurele cu care puteau intra la concurs în vreme de pandemie.

Echipa de robotică AutoVortex  este compusă din: Dimitrie Cudrici (clasa a XI-a), Andrei-Laurenţiu Radu (clasa a XI-a), Răzvan Boabeş (clasa a IX-a), Andrei Dunuţă (clasa a X-a), Ştefan Caraenache (clasa a IX-a), Theodor Vasile (clasa a VII-a), Ana Lipianu (clasa a XII-a), Carina Grec (clasa a XI-a), Răzvan Milea (clasa a IX-a), Catrinel Amariei (clasa a XI-a), Luca Rusu (clasa a IX-a), Radu Ungureanu (clasa a X-a).

De notat că ministrul Aurescu  a spus că nu exclude, dacă unii dintre câștigători vor așa ceva,  să devină diplomați. Oricum, ceea ce au realizat ei aduce prestigiu României, ceea ce intră   generos în fișa diplomației performante a unei țări.

Aurelia Apostol, AMPress


LIKE:... Nu uita sa dai LIKE paginii noastre de Facebook Adpres Media daca ti-a placut acest articol, astfel intrand si in comunitatea noastra de cititori, fiind la curent cu toate noutatile care apar pe site. Toate acestea, simplu, la doar un singur Click distanta, apasand butonul de jos...

Lasă un răspuns - parerea ta conteaza...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Interzisa copierea sau modificarea continutului.